„Ți-o iei rău de tot!” Educatoare de la o grădiniță privată, înregistrată cum amenință copiii: „Tu joacă-te cu nervii mei”

Data publicării:
„Ți-o iei rău de tot!” Educatoare de la o grădiniță privată, înregistrată cum amenință copiii: „Tu joacă-te cu nervii mei” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @freepik
„Ți-o iei rău de tot!” Educatoare de la o grădiniță privată, înregistrată cum amenință copiii: „Tu joacă-te cu nervii mei” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @freepik

Autoritățile au intervenit la o grădiniță privată din Popești Leordeni, după ce au primit înregistrări care dezvăluie abuzuri verbale asupra copiilor. 



Educatoarea în cauză, în vârstă de doar 24 de ani, este în centrul acestui scandal, fiind înregistrată în timp ce i-ar fi terorizat pe micuți. În înregistrări, educatoarea apare urlând și amenințând copiii, folosind un limbaj abuziv și de-a dreptul șocant. „Ăla mă umple pe mine de draci! Să vezi bătaie ce îi dau astăzi! Tu ai impresia că stau după tine, să te duci de cinci ori la baie astăzi?! Du-te la baie ca să nu te bat rău de tot, că te calc în picioare!”, sunt doar câteva din expresiile folosite de educatoare pentru a intimida copiii în vârstă de doar cinci ani, potrivit Observator.

Anchetatorii au intervenit imediat după ce înregistrările au ajuns la cunoștința autorităților, descinzând la grădiniță pentru a investiga situația. Se pare că mulți părinți și-au dus copiii la această grădiniță privată considerând-o un centru educațional, fără să fie conștienți că aceasta nu era autorizată de Ministerul Educației, ca multe alte asemenea instituții private.

Citește și Grădiniţa din România care funcționează non-stop: Îţi laşi copilul luni şi îl iei vineri. Mulţi părinţi aleg această opţiune

„Taci din gură! Mişcă-te pe scaun”

FOTO ILUSTRATIV:  freepik.com @oksix

Scandalul a izbucnit în urma descoperirii că un loc considerat de zeci de părinți drept un centru educațional de înaltă calitate în Popești Leordeni este, de fapt, doar un simplu SRL, neautorizat de Ministerul Educației.

Autoritățile au intervenit după ce înregistrări șocante au dezvăluit abuzuri și neglijență asupra copiilor de către educatoare. În înregistrări, ea este auzită urlând și amenințând copiii în mod brutal. „De câte ori ţi-am repetat să nu te mai trânteşti în perete? De câte ori? Taci din gură! Mişcă-te pe scaun că aşa îmi vine să vă dau câte una, să vă dau cu capul de pereţi, să vă zboare creierii! Eşti urât cu spume! Şi căţelul lui mamaie e tuns mai frumos!”, conform înregistrărilor. „Eşti proastă de bubui! Zi-mi lunile anului că te dau cu capul de masa asta! Începe să spui lunile anului, eu nu te aud. Ianuarie! Tu joacă-te cu nervii mei, că dacă intri pe mâinile mele, ți-o iei rău de tot”.

Deși înregistrările au fost realizate cu câteva luni în urmă, autoritățile au intervenit abia recent, suspendând activitatea centrului și amendând patronii cu 30.000 de lei. Cu toate acestea, amenda nu a fost pentru rele tratamente ale minorilor, ci pentru nerespectarea altor reguli, cum ar fi lipsa casei de marcat și a analizei de risc pentru evenimente catastrofale sau furturi.

Procurorii au descoperit că această grădiniță privată funcționa sub forma unui simplu SRL, cu doar trei angajați și fără nicio acreditare sau supraveghere din partea Ministerului Educației. Părinții erau induși în eroare, fiind puși să semneze contracte educaționale și să plătească sume lunare substanțiale, între 1.100 și 1.600 de lei, pentru servicii care, acum se dovedește, nu respectau standardele de siguranță și calitate așteptate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel