6.000 de euro burse pentru „elevii geniali” pentru a continua să studieze în România

Data actualizării: | Data publicării:
6.000 de euro burse pentru „elevii geniali” pentru a continua să studieze în România / FOTO: freepik.com @bonnontawat
6.000 de euro burse pentru „elevii geniali” pentru a continua să studieze în România / FOTO: freepik.com @bonnontawat

Ministerul Cercetării anunță că 68 de elevi de liceu excepționali, care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele naționale sau internaționale, vor fi recompensați cu burse consistente pentru a-și continua studiile în România.Potrivit comunicatului emis de Ministerul Cercetării, nouă universități din țară vor beneficia de finanțare în urma semnării contractelor de sprijin pentru studenții lor de excepție.

Acești tineri deosebiți, alegând să-și continue educația universitară în țară, vor primi finanțări în valoare totală de peste 3,7 milioane de lei pentru activități de cercetare, dezvoltare și inovare. Ministrul Bogdan Ivan a subliniat importanța acestei investiții în viitor, menționând că, după 6 ani, au reușit să deblocheze finanțarea pentru Programul "Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I". Astfel, cei 68 de elevi geniali vor beneficia de burse anuale între 1.000 și 6.000 de euro, recunoașterea meritelor lor la olimpiade și contribuția la avansarea cercetării și inovării în țară. Este o oportunitate de a duce România la un nivel superior în domeniul cercetării și inovării.

Ce sume vor primi copiii?

Pentru câștigătorii la olimpiadele internaționale, se oferă următoarele sume:

6.000 de euro anual pentru medalia de aur/premiul I

5.500 de euro anual pentru medalia de argint/premiul II

4.000 de euro anual pentru medalia de bronz/premiul III

3.500 de euro pentru mențiune.

În cazul laureaților la olimpiadele naționale, se acordă sumele:

4.000 de euro anual pentru medalia de aur/premiul I

3.500 de euro anual pentru medalia de argint/premiul II

3.000 de euro anual pentru medalia de bronz/premiul III

2.500 de euro pentru mențiune.

Sprijin suplimentar

Pe lângă aceste burse, se oferă sprijin suplimentar în următoarele domenii:

a) Pentru participarea la evenimente științifice internaționale și/sau pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuală:

1.000 de euro pe an pentru fiecare participant la grant;

b) Pentru o echipă formată din cel puțin doi studenți, dintre care cel puțin unul este olimpic, provenind din una sau mai multe universități, în vederea achiziționării de materiale, subansamble și subcontractări necesare pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei dezvoltate în echipă și prezentate la competiții internaționale de prestigiu:

3.500 de euro pe an pentru echipă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social

DC Media Group Audience
pixel