Bagajul pentru naștere: când să îl pregătești și ce ar trebui să conțină

Data publicării:
Fotografie de la MART PRODUCTION/Pexels
Fotografie de la MART PRODUCTION/Pexels

Pentru a-ți pregăti valiza pentru naștere trebuie să ții cont de două cuvinte: practic și ușor. Dar ce ar trebui să conțină valiza pentru naștere? 



Se apropie! Data nașterii aduce cu sine temeri și nedumeriri, iar pregătirea valizei pentru naștere cu mult timp înainte poate ajuta la atenuarea temerilor.

Respectăm instrucțiunile spitalului și pregătim doar ceea ce este necesar! Nu exagerați introducând modificări inutile sau obiecte inutilizabile, însă asta nu înseamnă că nu vă satisfaceți nevoile.

Nu este nevoie să vă grăbiți, să căutați totul în ultima secundă, riscând să uitați obiectele fundamentale. Nici măcar nu este util să începeți pregătirea pentru prima lună de sarcină, riscul în acest caz este să faceți cumpărături inutile.

În plus orice spital ar trebui să aibă o listă cu ceea ce viitoarea mămică va avea nevoie să aducă cu ea în momentul internării.

Când să-ți faci valiza

Perioada cea mai indicată pentru pregătirea valizei este luna a şaptea de sarcină. Nașterea bebelușului este acum aproape și pentru noi, părinții, este esențial să ne pregătim pentru sosirea lui.

2. -imagine fara descriere- (pexels-polina-tankilevitch-3875082_16187700.jpg)

Foto: Polina Tankilevitch/ Pexels

Ce să pui în valiză

În primul rând, este important de știut că șederea mamei și a bebelușului în spital variază în funcție de tipul de naștere, variind de la minim 2 zile până la maxim 4. Acești timpi sunt folositori pentru a înțelege de câte schimburi vor avea nevoie atât mama cât și bebelușul. Cuvintele de ordine trebuie să fie: practic și lejeritate.

Pentru a ne ajuta putem împărți obiectele în pungi transparente, pe care să scriem numele copilului. Nu are rost să exagerăm aducând haine sau obiecte pe care nu le vom folosi.

Iată o listă cu articole esențiale care nu ar trebui să lipsească în valiza ta de naștere, utile atât mamei, cât și bebelușului.

Esențiale pentru mama

- Actele mamei: carte de identitate și card de sănătate

- Fișă medicală cuprinzând toate analizele efectuate în timpul sarcinii: ecografii și rezultatele eventualelor consultații medicale, rețete, grupa sanguină, analize de sânge pentru epidurală.

- 4 schimburi confortabile pentru naștere și spitalizare: se recomandă cămașa de noapte cu nasturi în față, pentru a facilita contactul piele pe piele cu bebelușul și prima alăptare.

- 4 perechi de șosete

- Chiloți confortabili: se recomandă chiloți sterili, de unică folosință, pentru postpartum (uneori furnizați de spital)

- 2 perechi de papuci: papuci pentru duș și papuci pentru deplasarea prin spital

- Tampoane igienice mari, de preferință din bumbac, pentru postpartum (sunt adesea furnizate de spital)

- Necesar pentru igiena intimă: un demachiant cu pH neutru este optim pentru a evita deshidratarea excesivă, șampon, gel de duș, cremă, perie, pastă de dinți și periuță etc...

- Șervețele dezinfectante

- Prosoape și/sau halat de baie

- Telefon și încărcător

Esențial pentru cel mic

- 4-5 body cu mânecă scurtă: de preferință din fibre naturale, precum bumbac, in sau lână. Mai bine cu o deschidere mare în care să-i bagi capul. Evitați îmbrăcămintea cu panglici și șnururi, în care degetele bebelușului ar putea fi prinse, sau cu nasturi care ar putea irita pielea bebelușului prin frecare.

- 4 perechi de șosete din bumbac

- Prosop mic

- Muslină (porțiune din țesătură foarte ușoară, asemănătoare cu tifonul și potrivită pentru pielea sensibilă a bebelușului)

- Un pachet de șervețele umede

- 1 pachet scutece mărimea 1, dacă spitalul nu va oferi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





DC Media Group Audience
pixel