Balanopostita, una dintre cele mai răspândite infecții în timpul copilăriei. Cauze, simptome și tratament

Data publicării:
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Cauzele, simptomele și tratamentele balanopostitei la copii, o infecție foarte răspândită mai ales în rândul celor mici.



Igiena personală este foarte importantă la orice vârstă și, din acest motiv, părinții ar trebui să o predea copiilor chiar de la început. Una dintre acestea este balanopostita la copii, o inflamație care nu trebuie luată cu ușurință. Să aflăm împreună ce este mai exact, care sunt cauzele, simptomele și tratamentele acestei tulburări enervante.

Balanita reprezinta inflamația glandului penian și prepuțului. La bărbații necircumciși este prezent prepuțul, "teaca" de piele moale care acoperă parțial glandul penian. În balanită, glandul penian și prepuțul devin eritematoase și inflamate.

La bărbății circumciși care nu prezintă prepuț, aceste simptome afectează doar vârful penisului. Balanita este adesea cauzată de o infecție fungică Candida albicans, însă afecțiunea poate fi determinată de o varietate bogată de infecții bacteriene sau fungice, sau poate apărea din cauza unei reacții de hipersensibilitate la diverși agenți chimici.

Postita este o inflamare a prepuţului. Este adesea asociată cu balanita, inflamația glandului și prezența simultană a două afecțiuni se numește balanopostită. Balanopostita este definită ca inflamaţia glandului penian şi/sau a prepuţiului. Afecţiunea glandului penian este o componentă a unei serii de afecţiuni cutanate: psoriazisul, lichenul ruber plan, dermatita seboreică, pemfigusul şi dermatita artefacta.

Cauzele

Dacă la adulți balanopostita este legată în principal de îngrijirea necorespunzătoare a părților intime, la copii nu este întotdeauna cazul. În multe circumstanțe balanopostita la copii este legată de procesul normal de maturare a prepuțului.

Acest lucru se întâmplă deoarece majoritatea copiilor de sex masculin se nasc cu prepuțul care nu alunecă peste gland, o afecțiune nepatologică care în medicină se numește fimoză fiziologică. Acesta din urmă se rezolvă, în general, odată cu creșterea.

Această îngustare face dificilă curățarea corectă a uretrei, atât de mult încât poate provoca inflamații.

Care sunt simptomele

Unul dintre cele mai frecvente simptome ale balanopostitei la copii este apariția unor secreții gălbui urât mirositoare.

Ele provin din prepuț și sunt vizibile în aceeași zonă.

Nu poate fi exclusă posibilitatea de a simți durere și mâncărime, arsuri la pipi sau în repaus. În forme mai grave, arsura se poate transforma și în incapacitatea de a urina.

Cum să o tratezi

Din rândurile pe care le-am scris mai sus reiese destul de clar că balanopostita la copii se datorează adesea unui proces normal de maturare a prepuțului. Aceasta înseamnă că, în formele sale cele mai ușoare, situația se rezolvă spontan și fără niciun tratament.

Atunci când copiii prezintă simptome, medicul poate prescrie un tratament local cu scopul de a le reduce și de a accelera rezolvarea inflamației. În multe situații, sunt suficiente și compresele calde și umede.

Apoi, există circumstanțe în care această tulburare poate fi rezolvată cu unguente antiinflamatorii, care totuși trebuie utilizate neapărat pe indicație medicală. În cazul unei inflamații foarte semnificative, sfatul este sa mergi la medic pentru o evaluare mai specifică.

În general, balanopostita la copii este gestionată de medicul pediatru de trimitere. În cazuri mai grave sau mai complicate, totuși, poate fi necesară o consultație cu un chirurg plastician sau un urolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: balanopostita boli copii infectii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel