Cum să reacționezi atunci când copilul tău îți spune că este dat la o parte de colegi sau prieteni, potrivit unui psiholog

Data publicării:
Cum să reacționezi atunci când copilul tău îți spune că este dat la o parte de colegi sau prieteni, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @dikushin
Cum să reacționezi atunci când copilul tău îți spune că este dat la o parte de colegi sau prieteni, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @dikushin

Copiii pot trece prin situații foarte dificile, mai ales la școală. Uneori, este greu să știi cum să le răspunzi pentru a-i liniști. Un psiholog oferă o soluție pentru a-i ajuta să-și exprime emoțiile. 



În timpul activităților lor zilnice, fie la școală, fie în timpul activităților extracurriculare, copiii pot fi batjocoriți sau marginalizați de colegi.

Părinții vor adesea să găsească o soluție pentru a-i ușura de aceste sentimente.

Totuși, un psiholog specializat în parenting sugerează o abordare diferită. „Când copiii noștri ne împărtășesc ceva sensibil despre ziua lor sau despre relațiile lor cu prietenii, ei caută sprijin, nu soluții. Ce înseamnă asta? Dacă minimalizăm sentimentele lor, îi facem să se simtă și mai singuri și copleșiți”, explică psihologul Becky Kennedy pe contul ei de Instagram.

Folosirea unor cuvinte simple pentru a calma singurătatea

Părinții sunt adesea tentați să spună: „Sunt sigură că mâine va fi mai bine, dragă, este doar o zi proastă”, povestește Becky Kennedy.

Dar psihologul ne amintește că „sentimentele devin copleșitoare doar pentru că ne simțim singuri. Când îi spunem unui copil că nu e grav și că mâine va fi mai bine, îl facem să se simtă foarte singur, ceea ce poate amplifica aceste sentimente.”

În schimb, psihologul sugerează să spunem: „Sunt foarte fericit că mi-ai vorbit despre asta. Pare că a fost greu și te cred.”

Folosind aceste cuvinte, părinții ajută la diminuarea sentimentului de singurătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel