Cum să-ți obișnuiești nou-născutul cu biberonul

Data publicării:
Fotografie de la MART PRODUCTION/Pexels
Fotografie de la MART PRODUCTION/Pexels

Alăptarea este cea mai completă alimentație pe care o putem oferi copilului nostru. Este bogată în anticorpi și enzime prețioase și este cel mai natural lucru. Cu toate acestea, nu toate proaspetele mămici pot alăpta. Absența laptelui este principalul motiv, deși există și alte motive care fac preferabilă hrănirea cu biberonul .



Hrănirea este o componentă atât de specială și de importantă a maternității, încât nu este de mirare că vrem să o facem corect. Acesta este un proces natural, însă nu înseamnă că este mereu simplu! De aceea, nu ești singura care se întreabă cum să îți convingi bebelușul să accepte biberonul în cel mai bun mod.

Cum se da un biberon după alăptare

Alăptarea nu exclude faptul că puteți utiliza și biberonul întocmai pentru a distanța timpii de alăptare și pentru a obișnui copilul cu modul dual. Se numește alăptare mixtă și este o practică care poate facilita, de exemplu, întoarcerea la muncă a mamei care poate extrage lapte, îl poate păstra la frigider și astfel tatăl, bona sau bunica vor putea în continuare să hrănească bebelușul în lipsa ei. Dar poți decide și să dai lapte formulă cu biberonul, alternând cu laptele matern.

Ce îți trebuie pentru hrănirea cu biberonul

Când vine vorba de hrănirea cu biberonul, există câteva articole obligatorii pe care ar trebui să le achiziționezi: biberoane și tetine. Familiarizarea cu modul de introducere a hrănirii cu biberonul începe prin alegerea biberonului potrivit pentru bebelușul tău, astfel încât acesta să poată fi hrănit în mod eficient și sigur. Iar numeroasele opțiuni de biberoane și tetine fac foarte dificilă uneori luarea unei decizii în acest sens.

Se recomandă să alegi un biberon cu supapă anti-colici integrată în tetină, pentru a reduce orice disconfort abdominal. În plus, îți recomandăm să alegi un biberon ușor de ținut, care nu conține BPA. Dacă îți hrănești bebelușul exclusiv cu biberonul, încearcă aceste biberoane anti-colici, care este dovedit clinic că reduc agitația și disconfortul. Acestea are o tetină flexibilă pentru prindere ușoară, dar și o supapă anti-colici integrată care simplifică și facilitează curățarea după hrănirea micuțului tău.

Alegeți metoda de sterilizare: pe piață există sterilizatoare cu ultrasunete sau cu abur pentru biberoane, dar cea mai ieftină și simplă metodă de sterilizare a biberonului este să fierbeți apa într-o tigaie și apoi când a ajuns la fierbere, opriți focul, așezați biberoanele dezasamblate (adică recipientul, inelul și tetina) înăuntru, lăsându-le la macerat. Închideți oala cu un capac și lăsați apa să se răcească cu sticlele înăuntru.

Cum se prepară sticla?

Măsurați cantitatea de lapte de administrat: dacă aveți lapte propriu sau altfel de lapte deja lichid va fi ușor, iar dacă folosiți lapte praf calculează o lingură măsurată de praf pentru 30 g apă.

Aduceți apa la fiert. După ce apa a fost fiartă, lăsați-o să se odihnească timp de cel mult 30 de minute. Se toarnă cantitatea necesară într-o sticlă.

Adăugați laptele praf. Nu depășiți sau reduceți cantitatea de praf deoarece laptele riscă să devină prea greu și nedigerabil sau, dimpotrivă, puțin hrănitor.

Agitați bine după ce închideți tetina și puneți capacul pe biberon, până când laptele praf s-a dizolvat complet.

Răciți laptele la o temperatură de 37° (laptele trebuie să fie călduț). Înainte de a da lapte bebelușului, testați câteva picături de lapte pe încheietura mâinii pentru a vă asigura că nu este prea fierbinte.

Găsiți o poziție confortabilă și un mediu relaxat pentru a oferi biberoane bebelușului dvs.: chiar dacă nu alăptați, momentul hrănirii este încă plin de valoare pentru a întări legătura dintre mamă și copil. Ține copilul în brațe și privește-l în ochi. După hrănire, ține-l într-o poziție verticală până când se eructează (elimină aerul), bătând ușor în spatele umerilor sau masând ușor spatele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Alimentatie si nutritie
Tagurile articolului: alaptare biberon copil




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel