Extracțiile dentare sunt dureroase pentru copii? Tot ce trebuie să știi despre aceste intervenții stomatologice

Data publicării:

În momentul în care vă confruntați cu perspectiva unei extrageri dentare, apar îndoieli și întrebări. Vă explicăm dacă extracțiile dentare la copii dor și cum să vă ghidați copilul în această situație.



Atunci când copiii trebuie să facă extracții dentare, este obișnuit ca părinții să se întrebe dacă vor experimenta durere sau disconfort.

În acest articol vom vorbi despre aceste proceduri care implică cavitatea bucală a celor mici și vă vom explica cum trebuie să îi însoțiți. În plus, îți vom oferi câteva sfaturi pentru a-ți ajuta micuțul să se recupereze mai bine după intervenție.

2. -imagine fara descriere- (pexels-cedric-fauntleroy-4269937_39412900.jpg)

Foto: Ceddric Fauntleroy/ Pexels

Frica de necunoscut poate face ca extracțiile dentare să fie o situație dificilă și să devină o sursă de anxietate atât pentru copii, cât și pentru părinți. Cu toate acestea, trebuie să știți că, în general, acestea sunt intervenții simple de care nu trebuie să vă faceți griji.

Motive pentru care se fac extracții dentare la copii

De cele mai multe ori se preferă să păstrați dinții în loc să-i îndepărtați. Extracțiile dentare la copii sunt indicate doar atunci când este necesar și alte tratamente nu sunt posibile.

Aceasta pentru că extragerea unui dinte afectează armonia și estetica zâmbetului, afectează funcțiile gurii și poate provoca mobilizarea elementelor rămase.

Aflați dacă extracțiile dentare sunt dureroase la copii

Extracțiile dentare la copii, în general, nu dor, deoarece intervenția chirurgicală se efectuează după anestezierea zonei cu anestezie locală. În orice caz, în funcție de complexitatea procedurii, copilul poate experimenta unele senzații de disconfort.

Un anestezic local este folosit pentru a amorți zona dinților. Pentru aceasta este necesar să se injecteze lichidul printr-una sau mai multe puncții în gură.

Ca orice injecție, aceasta poate provoca durere sau disconfort copilului dumneavoastră. Când anestezia are efect, dintele care urmează să fie îndepărtat și țesuturile din jur sunt amorțite complet și nu se mai percepe durerea. Prin urmare, cu zona amorțită, extracțiile dentare NU dor.

 

1. -imagine fara descriere- (pexels-gustavo-fring-4971507_81032500.jpg)

Foto: Gustavo Fring/ Pexels

În cazurile copiilor care sunt foarte fricoși, au anxietate dentară sau necesită proceduri chirurgicale mai complexe, se poate folosi un anumit tip de sedare. În plus, în funcție de particularitățile cazului, unii profesioniști aleg metode de relaxare non- farmacologice care ajută la calmarea celor mici.

Prevenirea durerii de după extracție

Deși extracțiile dentare la copii nu dor, odată ce efectul medicamentului dispare, poate apărea un anumit disconfort. În general, recuperarea este rapidă și ușoară, dar dacă apar complicații vor apărea disconfort și durere.

- Aveți grijă de cheagul de sânge care se formează în cavitatea lăsată de dintele lipsă după extracție. Această structură este cea care permite formarea de țesut nou și vindecarea rănilor.

La sfârșitul extracției, medicul dentist pediatru introduce o bucată de tifon pe care copilul trebuie să o muște pentru a opri sângerarea și a încuraja formarea cheagurilor. Ar trebui să fie ținut în gură timp de aproximativ 15 minute și apoi îndepărtat și aruncat.

- Evitarea clătirii gurii în primele 24 de ore, Consumul de lichide cu ajutorul unui pai este o altă modalitate de a păstra cheagul intact. În plus, trebuie să i se reamintească copilului să nu atingă rana cu mâinile sau cu limba.Trebuie preferate alimentele moi, proaspete, iar cele cu texturi tari, crocante, trebuie evitate. Iaurtul, înghețata, compoturile, piureurile și supele reci sunt opțiuni grozave.

Alte precauții

- Aplicați o pungă cu gheață intermitent pentru a ameliora inflamația din zonă.

- Nu periați locul de extracție pentru a evita sângerarea. Perierea restului elementelor trebuie să continue, dar trebuie făcută cu mare atenție și delicatețe.

- Evitați ca copilul să facă sport și activitate fizică pentru câteva zile.

- Urmați toate instrucțiunile medicului dentist și reveniți la controalele programate pentru a obține o recuperare bună. Dacă s-au făcut cusături, va trebui să vizitați medicul în termen de 7 zile pentru a le elimina.

Fă-ți timp pentru a găsi un dentist care să-i ofere micuțului tău încrederea de care are nevoie. Răbdarea, comunicarea și familiaritatea vor ajuta ca extracțiile dentare să nu fie o problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel