Fotografii false cu minore, create de inteligența artificială, transformate în instrumente de șantaj

Data publicării:
Fotografii false cu minore, create de inteligența artificială, transformate în instrumente de șantaj. FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @vecstock
Fotografii false cu minore, create de inteligența artificială, transformate în instrumente de șantaj. FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @vecstock

Un nou caz zguduie o regiune din Spania: zeci de poze nud false cu fete minore au fost folosite pentru șantaj, iar aceste imagini au fost generate cu ajutorul Inteligenței Artificiale. 



Tinerele, cu vârste sub 14 ani, au fost înfățișate în ipostaze complet nepotrivite, iar aceste imagini au fost create pornind de la instantanee normale, postate de ele pe rețelele de socializare.

Șocul și indignarea au cuprins comunitatea locală când mai multe familii au aflat că fetele lor au fost victime ale acestui șantaj crud. Aproape instantaneu, aceste familii au făcut plângere la poliție, iar autoritățile au reacționat prompt, inițiind o anchetă intensă pentru a aduce vinovații în fața justiției.

Citește și Tatăl „traumatizat” cere 1 miliard de dolari despăgubiri după ce a asistat la nașterea copilului său

Există deja mai mulți suspecți identificați în acest caz deosebit de grav

Potrivit forțelor de ordine, există deja mai mulți suspecți identificați în acest caz deosebit de grav, și aceștia riscă să fie condamnați la până la 9 ani de închisoare pentru infracțiunile comise. Cercetările sunt în desfășurare și se lucrează cu determinare pentru a identifica toți cei implicați în această rețea infracțională.

Comunitatea locală și autoritățile se mobilizează pentru a proteja tinerele victime și pentru a preveni astfel de cazuri în viitor. Este un moment important în care oamenii din Spania își arată unitatea și hotărârea de a combate acest tip de infracțiuni grave, în special cele care afectează minorii.

Vezi și „Coșmarul oricărui părinte”. Băiețel de 7 ani, erou pentru frățiorul lui de 3 ani: Cu un curaj uluitor a intervenit rapid

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel