Ingrediente periculoase găsite în mâncarea pentru bebeluși din supermarketuri. Ce au descoperit cercetătorii

Data publicării:
Ingrediente periculoase găsite în mâncarea pentru bebeluși din supermarketuri. Ce au descoperit cercetătorii / FOTO: freepik.com @fabrikasimf
Ingrediente periculoase găsite în mâncarea pentru bebeluși din supermarketuri. Ce au descoperit cercetătorii / FOTO: freepik.com @fabrikasimf

Cercetătorii americani au descoperit că mâncarea pentru bebeluși din supermarketuri conține mult zahăr, puține proteine și ingrediente potențial dăunătoare. Aceeași problemă se regăsește și în borcănelele cu piureuri și gustări de la noi. Medicii sugerează ca părinții să înceapă diversificarea cu mese gătite acasă și să continue să alăpteze bebelușii cât mai mult timp. 



Deși borcanele cu piureuri sunt o soluție convenabilă pentru părinți care se confruntă cu lipsa de timp sau de inspirație pentru mesele copiilor, este important ca acestea să nu înlocuiască alimentele preparate acasă, mai ales după vârsta de 6 luni, când începe diversificarea.

Produsele disponibile în magazine pot ascunde pericole pentru sănătate

„Nu ar trebui dat până la vârsta de un an aceste borcănașe. Dacă un părinte dă și lapte praf și mâncare procesată, dozele de sare și zahăr sunt depăşite”, spune Grațiela Cristea, farmacist, la Observator.

Produsele disponibile în magazine pot ascunde pericole pentru sănătate. De exemplu, unele etichete menționează orez cu fructe, dar de fapt conțin mai mult zahăr decât fructe. O porție de 100 de grame de piure de fructe poate avea până la 12 grame de zahăr, echivalentul unei linguri pline.

Cercetătorii din Statele Unite afirmă că 99% dintre alimentele pentru bebeluși din comerț conțin ingrediente interzise, 70% nu îndeplinesc nivelul recomandat de proteine, iar 44% au un conținut de zahăr care depășește limita acceptată.

Riscurile din alimentația celor mici

Consumul acestor alimente poate duce, în timp, la probleme cronice de sănătate, cum ar fi obezitatea, diabetul și cancerul. Unele ingrediente, care sunt sănătoase pentru adulți, pot deveni periculoase dacă sunt introduse prea devreme în dieta copiilor.

„Trebuie să fim precauți la produsele care conțin miere. Copilul poate să dezvolte botulism care este o boală gravă neurologic cu istoric de deces în unele scenarii. La copii, grăsimile sunt necesare și există în unele tipuri de lăpturi de copii mici grăsimi adăugate. Nu toate grăsimile sunt bune, unele produse care conțin ulei de palmier ar putea să împiedice absorbția calciului și mineralizarea oaselor, trebuie să ne uităm pe cutia respectivă”, spune conf. dr. Mihai Craiu, medic pediatru.

Medicii recomandă să se pregătească mese acasă și să se alăpteze bebelușii cât mai mult timp posibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Alimentatie si nutritie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel