Mergi la mare cu cei mici? La ASTA trebuie să fii atent!

Data publicării:
Mergi la mare cu cei mici? La ASTA trebuie să fii atent!/ FOTO: freepik.com @Eyestetix
Mergi la mare cu cei mici? La ASTA trebuie să fii atent!/ FOTO: freepik.com @Eyestetix

Sezonul estival a început deja, astfel că mulți părinți plănuiesc concediul la mare.Fie că alegi vacanțe exotice sau destinații turistice mai apropiate, iată câteva sfaturi atunci când mergi la mare cu copii mici.
Vacanța la mare cu copiii poate fi o aventură plină de bucurii și momente memorabile, dar pentru a asigura siguranța și confortul celor mici, este important să iei câteva măsuri de precauție.

Protecția solară este esențială. Pielea copiilor este mult mai sensibilă decât cea a adulților, așa că aplicarea unei creme cu protecție solară cu un SPF de cel puțin 30 este crucială. Aceasta trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de expunerea la soare și reaplicată la fiecare două ore sau după ce copiii ies din apă. Pe lângă cremă, îmbracă-i pe copii în haine ușoare, dar acoperitoare, cum ar fi tricouri cu mâneci lungi și pălării cu boruri largi, și încearcă să eviți expunerea directă la soare în intervalul 10:00-16:00, când razele UV sunt cele mai puternice.

Hidratarea constantă este vitală, mai ales în căldura intensă de pe plajă. Copiii trebuie să bea apă în mod regulat pentru a evita deshidratarea. Asigură-te că ai mereu la îndemână suficiente lichide și încurajează-i să bea apă des, evitând sucurile foarte dulci și băuturile carbogazoase.

Siguranța în apă nu trebuie niciodată neglijată. Chiar dacă plaja este considerată sigură, copiii trebuie supravegheați constant. Folosește veste de salvare pentru cei mici sau pentru cei care nu știu să înoate bine. Este indicat să alegi plaje care au salvamari și să respecți întotdeauna indicațiile acestora și semnele de avertizare.

Pericolele marine, cum ar fi meduzele și alte creaturi, pot reprezenta un risc. Informează-te înainte despre fauna locală și învață cum să reacționezi în caz de înțepături sau mușcături. Explică-le copiilor să nu atingă animalele marine pe care nu le cunosc și să îți spună imediat dacă simt ceva ciudat.

Alimentația este un alt aspect important. La plajă, mâncarea se poate strica rapid din cauza căldurii. Păstrează alimentele în recipiente izoterme și consumă-le cât mai repede. Optează pentru gustări care nu necesită refrigerare strictă, cum ar fi fructele, legumele și biscuiții integrali, și evită alimentele perisabile.

Activitățile potrivite pentru vârsta copiilor sunt esențiale pentru o zi reușită la plajă. Joacă-te cu ei în nisip, construind castele sau săpând gropi. Înotul și snorkelingul pot fi activități minunate, dar necesită supraveghere atentă și echipament adecvat.

În cazul urgențelor, este bine să fii pregătit. Păstrează la îndemână o trusă de prim ajutor cu plasturi, antiseptic, analgezice și medicamente pentru alergii. Cunoaște locul în care te afli, inclusiv locația celei mai apropiate stații de salvare și a spitalului, și stabilește un punct de întâlnire în caz că cineva se pierde.

O excursie la mare cu copiii poate fi foarte plăcută dacă sunt luate măsurile necesare pentru siguranța și confortul lor. Prin atenție și pregătire, poți transforma o zi obișnuită la plajă într-o experiență memorabilă și fără griji pentru toată familia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Homepage

DC Media Group Audience
pixel