„O voce i-a spus să tragă”. Un adolescent a deschis focul într-un centru comercial: „A avut o cădere psihică”

Data publicării:
„O voce i-a spus să tragă”. Un adolescent a deschis focul într-un centru comercial: „A avut o cădere psihică” / FOTO: freepik.com @hiv_360
„O voce i-a spus să tragă”. Un adolescent a deschis focul într-un centru comercial: „A avut o cădere psihică” / FOTO: freepik.com @hiv_360

Autoritățile din Thailanda au acuzat un băiat de 14 ani de crimă premeditată și de posesie ilegală a unei arme de foc, după un atac armat la un centru comercial din Bangkok, folosind ceea ce poliția a descris ca fiind o armă modificată destinată să tragă cu gloanțe oarbe, informează Reuters.



Două persoane au fost ucise și cinci au fost rănite în atacul de la centrul comercial Siam Paragon, cel mai recent episod de violență armată care a șocat Thailanda în ultimii trei ani, scrie Reuters. Suspectul a avut o cădere psihică înainte de atac, au declarat polițiștii. Cu toate acestea, un tribunal a respins cererea poliției de a-l ține pe suspect internat într-o instituție de sănătate mintală și a ordonat să fie plasat în detenție pentru minori, conform unui document al tribunalului văzut de sursa citată. Suspectul este acuzat de cinci infracțiuni, inclusiv posesia ilegală a unei arme de foc, portul ilegal al unei arme de foc în public și descărcarea ilegală a unei arme de foc în public, a declarat maiorul general Nakarin Sukhontawit pentru Reuters.

Atacul armat a izbucnit în timpul serii de marți la mall-ul din inima comercială aglomerată a Bangkokului, trimițând sute de cumpărători panicați să fugă către ieșiri, unii țipând în timp ce se auzeau împușcături. Un cetățean chinez și un cetățean din Myanmar au fost uciși. Suspectul s-a predat după ce poliția l-a izolat într-un magazin de mobilă de designer. Atacurile armate sunt rare în Thailanda, dar violența armată și posesia de arme de foc sunt obișnuite. Regulile privind deținerea armelor de foc sunt stricte, dar armele pot fi modificate și obținute ilegal, multe dintre ele fiind introduse în țară pe cale ilegală.

Poliția a declarat că băiatul a adaptat o armă vândută pe scară largă, destinată să tragă cu gloanțe oarbe.

„O voce i-a spus să tragă”

Violența s-a produs la doar trei zile de la comemorarea primului masacru din Thailanda, în care 35 de persoane au fost ucise, inclusiv 22 de copii la o grădiniță dintr-un oraș din nord-estul Thailandei, în timpul unui atac cu arme de foc și cuțite, desfășurat pe parcursul mai multor ore de către un fost polițist care s-a sinucis ulterior. În 2020, un soldat a împușcat și ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57 într-un atac care s-a desfășurat în patru locații din orașul din nord-estul Nakhon Ratchasima.

Siam Paragon este cel mai faimos centru comercial din Thailanda, atrăgând zilnic o mulțime de cumpărători atât din țară, cât și din străinătate, cu magazinele sale de lux, acvariul și cinematograful. A fost locul cel mai fotografiat pe Instagram în 2013.

Miercuri, flori au fost lăsate în fața centrului comercial, care s-a redeschis, în timp ce muncitorii au fost văzuți înlocuind fațada spartă a magazinului Louis Vuitton.

Șeful poliției naționale, Torsak Sukvimol, a declarat că presupusul atacator primise tratament psihologic și nu luase medicamentele prescrise când a început atacul. Investigatorii analizează trecutul acestuia și intenționează să discute cu prietenii săi, inclusiv cu unii jucători online, despre starea sa mentală. „Va trebui să investigăm presupusul atacator în ceea ce privește comportamentul său violent și agresiv anterior”, a spus Torsak, care l-a întâlnit pe băiat imediat după atac. „La început am vorbit cu el pentru a-l calma... el părea că aude pe cineva vorbindu-i, auzea zgomote și i s-a spus să tragă”, a conchis șeful poliției naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Eveniment
Tagurile articolului: adolescent atac mall thailanda





DC Media Group Audience
pixel