Senzația de greață în timpul sarcinii: Tot ceea ce ar trebui să știi

Data publicării:
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Toate gravidele care suferă de greață încă din primele săptămâni de concepție vor putea suporta mai bine disconfortul, gândindu-se că această tulburare notorie este de fapt simptomatică a bunăstării copilului. Haideți să descoperim toate detaliile despre această senzație deloc plăcută pentru viitoarele mămici.



Greața din primele trei luni de sarcină se datorează acțiunii hormonului beta-HCG produs de țesutul care căptușește sacul gestațional, care vine înaintea placentei. Un nivel ridicat al acestui hormon indică un început bun al sarcinii.

Greața care afectează marea majoritate a gravidelor în primul trimestru începe să apară la câteva săptămâni după concepție și dispare spontan din luna a patra de sarcină, deși există femei care suferă de acest simptom pe toată durata sarcinii.

Acest lucru nu înseamnă că cele care nu suferă de greață ar trebui să-și facă griji, deoarece fiecare femeie, în funcție de corpul ei, dezvoltă reacții diferite la hormonul beta-HCG.

De exemplu, femeile care au suferit foarte mult de greață în timp ce își așteptau primul copil nu suferă neapărat de ea în timp ce îl vor aștepta pe al doilea.

O variabilă foarte importantă în ceea ce privește prezența greaței și vărsăturilor este, de exemplu, starea de spirit a viitoarei mămici, care se schimbă foarte mult dacă este stresată sau relaxată.

Cu toate acestea, dacă nu vă simțiți greață, nu vă faceți griji. Absența acestui disconfort nu este un semnal de alarmă. 

Ce să faceți pentru a atenua starea de greață?

Dacă greața de sarcină este un semn bun, poate risca să ne modifice viața de zi cu zi. De fapt, un atac brusc de greață, mai ales când te trezești dimineața, îți poate încetini semnificativ ziua. Iată câțiva pași de urmat pentru a ușura greața de sarcină.

- Dacă greața apare imediat după trezire dimineața, este bine să aveți întotdeauna la îndemână alimente uscate: mâncați câțiva biscuiți sau pâine prăjită chiar înainte de a vă trezi. Vor ajuta la absorbția excesului de suc gastric și reduce riscul de greață matinală și vărsături.

- Este recomandabil să consumați mese mici bine distribuite pe parcursul zilei, mai degrabă, decât să concentrați câteva mese mari. Acest lucru va fi util pentru a evita senzațiile neplăcute de plenitudine și umflare, pentru a facilita digestia și pentru a preveni senzația de greață.

- De asemenea, este important să mesteci lent, în mod regulat.

- Alege alimente simple și digerabile: carne albă slabă, pește slab gătit la grătar, la cuptor sau la abur. Da la banane și mere, chiar și în piure. Vitamina B6 este prezentă în banane și ea contracarează senzația de greață. Undă verde și pentru cartofi fierți, morcovi și fenicul. Cel mai bun condiment este uleiul de măsline extravirgin crud.

- Deoarece greața din timpul sarcinii poate duce la gusturi neplăcute, periajul dinților după fiecare masă vă poate ajuta să vă împrospătați gura și să ușurați dorința de a vomita.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Alimentatie si nutritie
Tagurile articolului: greata sarcina simptome sarcina





DC Media Group Audience
pixel