Acesta este cântecul creat special pentru a-ți face copilul să râdă: Testează-l și tu

Data publicării:
Fotografie de la Putul Deori/ Pexels
Fotografie de la Putul Deori/ Pexels

Știați că există un cântec creat special de oamenii de știință pentru a-i face pe copii să râdă?



 Acest cântec a fost creat de un grup de oameni de știință din Regatul Unit și se numește  Happy Song. Durează două minute, timp în care copilul dumneavoastră poate asculta o combinație unică de zgomot de apă, sunete de animale și muzică instrumentală.

Totul însoțit de o voce de femeie, mereu capabilă să-i liniștească pe cei mici, iar râsul este doar unul dintre numeroasele beneficii pe care muzica le oferă copiilor pentru a-i face să se simtă bine.

Pentru realizarea acestui cântec a fost nevoie de colaborarea a 2.300 de părinți. La cererea lui Caspar Addyman și a terapeutului muzical Lauren Stewart, mamele și tații au enumerat zgomotele care i-au făcut pe copii să râdă.

2. -imagine fara descriere- (pexels-vika-glitter-1648375_10738000.jpg)

Foto: Vika Glitter/ Pexels

Cei doi  inițiatori au făcut apoi o selecție dintre cele mai des raportate zgomote: strănutul, zgomotele animalelor și râsul copiilor. Odată selectate, sunetele au fost testate pe aproximativ 50 de copii.

Specialiștii au studiat reacțiile copiilor, observându-le mișcările, expresiile faciale, ritmul cardiac și vocalizările, pentru a vedea ce părți ale cântecului le-au stârnit o dispoziție veselă și pozitivă. Astfel, au înțeles care vor fi reacțiile copiilor și au decis să înregistreze Happy Song, care mai include, pe lângă vocea feminină și zgomote ale naturii și sunetul unui corn și țipete de emoție. Acestea din urmă  menite să mențină atenția copiilor.

Copiilor mici le place muzica repetitivă și previzibilă. Copiii, de fapt, găsesc mai multă satisfacție dacă vor ști dinainte ce se va întâmpla și ce va urma. De exemplu, după sunetul vacii este cel al puilor, mai apoi de cel al porcului, etc...

Oamenii de știință explică, de asemenea, că este posibil ca copiii să prefere muzica mai rapidă, deoarece inimile le bate mai repede decât adulții.

Melodii care stimulează pozitiv

Pe lângă faptul că îl face să râdă, muzica are multe efecte pozitive asupra copilului tău. Unele dintre ele au fost deja studiate. De exemplu, cercetătorii de la Universitatea din Washington au arătat că copiii care cântă și ascultămuzică des își îmbunătățesc abilitățile cognitive. 

3. -imagine fara descriere- (pexels-helena-lopes-4388971_01310600.jpg)

Foto: Helena Lopes/ Pexels

În primele luni de viață este mai bine să-i lași să asculte cântece de leagăn sau cântece instrumentale de scurtă durată și cu un ritm lent. Sunt recomandate și melodiile care îți amintesc de bătăile inimii mamei tale, deoarece favorizează relaxarea sistemului nervos. Muzica, de fapt, reduce nivelul de stres, deoarece are un efect relaxant asupra copiilor mai mici. 

S-a demonstrat că bebelușii de nouă luni, după ce au ascultat de mai multe ori un cântec, sunt capabili să recunoască diferitele melodii și părți cântate.  Această abilitate îi ajută să învețe rapid.

În ultimul deceniu s-a dovedit că muzica promovează dezvoltarea creierului și stimulează abilitățile de învățare ale copilului.

Muzica, un aliat pentru cei mici

Muzica ajută, de asemenea, la îmbunătățirea concentrării și a creativității. Stimulează dezvoltarea psihomotorie și, atunci când copilul începe să meargă, promovează un sentiment de echilibru și o mișcare mai armonioasă.

Versurile cântecelor, în special, au un efect pozitiv asupra dezvoltării limbajului. Ele încurajează conexiunile active în limbaj. Ascultarea muzicii și învățarea cântecelor îl vor ajuta pe copilul dumneavoastră să vorbească mai fluent.

Copiilor prematuri li se cântă adesea melodii muzicale. De fapt, datorită melodiilor, nou-născuții prematuri își schimbă în bine obiceiurile alimentare, în timp ce ritmul cardiac și respirator se îmbunătățesc.

4. -imagine fara descriere- (pexels-pixabay-207820_90836800.jpg)

Foto: Pixabay/ Pexels

Acestea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care muzica le oferă copilului dumneavoastră. În timp ce ascultarea muzicii nu îi va transforma pe copiii tăi în genii, cu siguranță îi va ajuta să dezvolte abilități diferite.

Testează și tu Happy Song

Testează cântecul și lasă-ne comentarii dacă a funcționat și la copilul dumneavoastră :)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





DC Media Group Audience
pixel