Banana bred (pâinea de banane): O rețetă fabuloasă și mult îndrăgită de copii

Data publicării:

Ați încercat vreodată celebra pâine cu banane? Vă vom învăța cum să o pregătiți în câțiva pași simpli, astfel încât să vă puteți bucura de ea alături de cei mici de acasă.



Pâinea cu banane este un aliment care îi place copiilor și care are caracteristici nutriționale mai bune decât pâinea tradițională făcută cu făină. În plus, datorită aromei sale, este protagonistul micului dejun sau gustărilor pentru copii.

Rețineți că consumul de carbohidrați la copii este esențial, dar trebuie să vă asigurați că acești nutrienți sunt întotdeauna de înaltă calitate. În plus, ar trebui să evitați carbohidrații cu indice glicemic ridicat, cum ar fi cei ultraprocesați.

Ingrediente pentru prepararea pâinii cu banane

Pentru a face pâine cu banane veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

- 375 grame de făină.

- 2 lingurițe de drojdie.

- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

- 2 lingurițe de scorțisoară.

- 100 de grame de zahăr din trestie.

- 3 ouă.

- 125 mililitri de ulei de măsline extravirgin.

- 3 banane medii.

- O mână de nuci.

Acest produs alimentar poate fi preparat și cu adaos de îndulcitori artificiali pentru a înlocui zahărul.

În orice caz, această clasă de aditivi ar putea avea un impact asupra microbiotei copilului și poate genera probleme de sănătate pe termen mediu.

De exemplu, ar putea cauza probleme cu digestia și metabolismul nutrienților. Prin urmare, trebuie să aveți grijă când adăugați zahăr și îndulcitori.

Pregătiți pâine cu banane pas cu pas

Mai întâi ungeți o tavă de copt. De asemenea, trebuie să preîncălziți cuptorul în modul de încălzire de jos și de sus, la aproximativ 180 de grade. După ce ambii pași sunt finalizați, puteți începe să pregătiți aluatul.

Luați un castron mare și cerneți făina. Adaugați și bicarbonatul de sodiu și scorțișoara.

Amestecă totul bine si adaugă zahărul brun.

Când toate ingredientele sunt bine amestecate, lăsați deoparte câteva minute.

În același timp, pisezi cu o furculiță bananele - de preferință să fie foarte coapte.

Într-un castron separat, bate ouăle cu uleiul. Când ambele ingrediente sunt bine integrate, adăugați pasta de banane și amestecați din nou.

Pentru a continua cu rețeta trebuie să combinați cele două preparate pe care le-ați pregătit separat.

Cel mai bine este să folosiți o spatulă de plastic pentru a preveni lipirea amestecului și pentru a obține o consistență uniformă.

La final, turnați întregul conținut al vasului în recipientul uns și decorați cu nuci deasupra. Se coace timp de 45 de minute și se lasă să se racească înainte de a se consuma.

De aici tot ce trebuie să faci este să tai pâinea cu banane în felii și să te bucuri de ea. Rețineți că poate fi păstrată câteva zile într-un loc răcoros și uscat, atâta timp cât este acoperită.

S-a demonstrat că expunerea cronică la cantități mari de aceste elemente modifică metabolismul copiilor.

Pe de altă parte, acest produs concentrează o cantitate semnificativă de potasiu în interior.

Acest mineral este esențial pentru menținerea sub control a tensiunii arteriale, deoarece o modulează în jos. Are efectul opus sodiului, așa cum evidențiază cercetările publicate în Journal of Clinical Hypertension.

Beneficiile pâinii cu banane

Pâinea cu banane este un aliment capabil să furnizeze carbohidrați complecși. Chiar și așa, trebuie remarcat că are înăuntru niște zaharuri, așa că aportul său trebuie să fie moderat.

Pâinea cu banane este un aliment care triumfă în rândul celor mici. Poate fi inclus în contextul unei alimentații sănătoase, atâta timp cât este consumat cu moderație. Este important să se limiteze expunerea la zaharuri simple la copii și să se prioritizeze întotdeauna aportul de carbohidrați complecși.

Pe de altă parte, rețineți că pentru a obține o sănătate bună trebuie să combinați obiceiurile alimentare bune cu practicarea exercițiilor fizice în mod regulat.

Insuflarea acestor rutine devreme în viață este o cheie pentru funcționarea corectă a corpului de-a lungul vieții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Rețete pentru întreaga familie





DC Media Group Audience
pixel