Somon la microunde în 4 minute, o rețetă simplă pentru întreaga familie

Data publicării:
Fotografie de la Malidate Van/ Pexels
Fotografie de la Malidate Van/ Pexels

În acest articol îți vom arăta o rețetă simplă de preparare a somonului pe care o poți include în mod regulat în alimentația ta pentru a-ți crește consumul de pește și a experimenta toate beneficiile acestuia.



Somonul la microunde se prepară ușorm în doar 4 minute și este o rețetă sănătoasă, ideal de inclusă în mod regulat în alimentație. Acest pește gras are o concentrație mare de acizi grași omega-3, necesari pentru a asigura funcționarea corectă a organismului. De asemenea, este o sursă de proteine ​​cu valoare biologică ridicată.

Înainte de a descoperi rețeta, este esențial să subliniem că prezența alimentelor de origine marină în planul alimentar este mai mult decât recomandată. Acestea au de obicei un profil lipidic benefic, așa că va fi pozitiv să le creștem prezența în rutine în comparație cu carnea.

Somon la microunde

Ingrediente:

- file de somon

- lămâie

- 2 caței de usturoi.

- ulei de măsline extra virgin.

- sare.

Pregătirea somonului la cuptorul cu microunde, pas cu pas

Tăiați cățeii de usturoi în felii. Se încălzește un strop de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie și se rumenește usturoiul fără a-l lăsa să se ardă. Când e gata se ia de pe foc și se dă deoparte.

Se așează fileurile pe o farfurie și se presară putină sare pe deasupra lor. Se stropește somonul cu uleiul aromatizat pregătit anterior în tigaie și se pune la cuptorul cu microunde.

Se gătește la putere medie timp de 4 minute, deși acest lucru va depinde de capacitatea aparatului în cauza.

2. Fotografie... (pexels-huy-phan-316220-1409050-1_65878600.jpg)

Fotografie de la Huy Phan/ Pexels

Puteți stoarce sucul de la o lămâie pe pește pentru a îmbunătăți aroma finală. De asemenea, puteți condimenta cu diverse condimente, precum pătrunjel și oregano.

Puteți pregoti o garnitură de cartofi fierți.

De ce ar trebui să gătești această rețetă măcar de două ori pe lună?

După cum am menționat, somonul este un pește foarte benefic pentru sănătate. Mai presus de toate, acesta conține acizi grași din seria omega-3. S-a demonstrat că aceste elemente controlează nivelurile de inflamație din interiorul organismului, ceea ce ajută la prevenirea dezvoltării multor boli cronice și complexe, cum ar fi bolile cardiovasculare.

Trebuie remarcat faptul că somonul are proteine ​​de mare valoare biologică. Acestea sunt o sursă de toți aminoacizii esențiali și au un scor bun în ceea ce privește digestibilitatea, astfel încât utilizarea lor este optimă. Acestea sunt nutrienti ideali pentru cresterea si dezvoltarea celor mici.

Potrivit unui studiu publicat în Annals of Nutrition & Metabolism, în primele etape ale vieții ar fi necesar să se asigure consumul a mai mult de 1 gram de proteine ​​pe kilogram de greutate pe zi. Conținutul de minerale și vitamine al acestui pește nu trebuie trecut cu vederea. Este unul dintre puținele alimente care sunt o sursă de vitamina D.

După cum ați văzut, pregătirea somonului în cuptorul cu microunde este foarte simplă și rapidă. Doar 4 sau 5 minute vor fi suficiente pentru a obține un preparat rafinat din punct de vedere organoleptic și cu o valoare nutritivă ridicată . În plus, acest fel de mâncare poate fi inclus în mod regulat în dietă, deoarece somonul este un pește care aproape că nu conține metale grele în interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Rețete pentru întreaga familie





DC Media Group Audience
pixel