Nu mai este mult și toți creștinii români urmează ăsă sărbătorească, pentru încă un an, ziua de Crăciun.
Astfel că, gospodinele înecp, deja, să se pregătească cu cele necesare mesei tradiționale de Crăciun. Printre bucatele care nu lipsesc de pe mesele românilor se află cozonacu, care, de altfel, este „vedeta” acestei sărbători.
În acest sens, vă prezentăm o rețetă de cozonaci ca la mama acasă, pe care să o pregătiți pentru cei dragi.

SURSA FOTO: Freepik.com@eyeem
trei ouă mici,
10 g drojdie uscată
125 g zahăr, 200 ml lapte,
60 g unt,
550 g făină,
1 linguriță sare,
aromă de lămâie.
Ingrediente umplutură:
200 g nucă măcinată,
3 linguri cacao,
100 g zahăr,
un albuș de ou,
aromă de lămâie,
2 linguri de lapte (sau mai mult) pentru o consistență potrivită.
Nuca măcinată se amestecă cu zahărul, cacao și albușul de ou bătut. Apoi, se toarnă lapte fierbinte deasupra.
În faină se adaugă drojdia, o lingură de zahăr, 25 ml lapte călduț și se lasă la loc cald până se umflă. Apoi, adaugați ouăle și restul ingredientelor de mai sus și amestecați până se obține un aluat elastic. Lăsați la dospit până își dublează volumul.
Apoi vă puteți ocupa de facerea cozonacilor propiu-ziși, împletiți sau nu, după preferință. Se coc în jude de 30-40 de minute, în funcție de cuptor, scrie retelemamei.ro.
CITEȘTE ȘI
Crăciunul în timpul sarcinii: Ce NU pot mânca femeile însărcinate?
Rețetă tradițională de pască cu brânză
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.