Când ar trebui să tăiați părul bebelușului pentru prima dată. Tot ce trebuie să știi despre prima tunsoare

Data publicării:
Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Sunt mulți părinți care se întreabă când este timpul să tundă părul bebelușului pentru prima dată. În realitate, este o problemă individuală care afectează fiecare copil diferit, în funcție de caracteristicile sale.



Decizia de a tunde părul bebelușului pentru prima dată  depinde în principal de un acord între părinți. Nu are nimic de-a face cu probleme medicale sau estetice. Contrar credinței populare, părul nu crește din nou mai puternic după ce a fost tuns.

În general, bebelușii se nasc cu o anumită cantitate de păr. În unele este abundent, în timp ce în altele este abia vizibil. Această diferență se datorează stării genetice a copilului. 

Când este momentul potrivit pentru a tăia părul bebelușului?

Nu există un moment stabilit pentru a tăia părul copilului tău. Decizia va depinde de părinți, de dorințele lor și de bunul simț. O considerație importantă de luat înainte de a lua această decizie vine din a ști că un bebeluș își reglează temperatura corpului prin cap. Prin urmare, trebuie luat în considerare faptul că tăierea prematură l-ar putea expune la frig.

Un alt aspect important este să recunoaștem toate schimbările prin care trece un bebeluș după naștere. Abia începe să se obișnuiască să trăiască în afara pântecului mamei și să fie expus la un număr mare de stimuli. Tocmai din acest motiv unii specialiști recomandă  să aștepți una- două luni înainte de a face prima tăietură.

Cum ar trebui să tunzi părul bebelușului tău?

Sunt cei care preferă să tundă copilul acasă. Unii părinți încredințează această sarcină frizerilor pentru copii. De regulă se folosește foarfecele cu vârfuri rotunde.

O altă modalitate de a tăia părul bebelușului este să folosești o mașină de tuns. Pieptenii vă permit să selectați dimensiunea la care doriți să scurtați părul. Când folosim acest aparat, nu trebuie să punem presiune pe capul bebelușului sau să ne grăbim prea mult.

Cel mai bun moment pentru a tunde părul bebelușului este atunci când acesta este calm, poate pentru că a terminat de mâncat sau este distras de o jucărie. Nu este necesar să udați părul pentru a-l tăia, deoarece filamentele sale sunt foarte subțiri.

Recomandări pentru tăierea părului bebelușului

Siguranța în primul rând. Deși tăierea părului bebelușului nu implică riscuri majore, există totuși câteva măsuri de precauție care sunt importante de luat.

De exemplu, capul trebuie sprijinit ferm pentru a evita mișcările bruște. Mai mult, prima dată s-ar putea să ai nevoie de ajutorul unei a treia persoane.

Nu lăsa foarfecele al îndemâna bebelușului. Mai ales dacă copilul a dobândit deja o anumită capacitate de mișcare.

Așteptați cel mai bun moment. Unii bebeluși sunt speriați de zgomotul mașinii sau de vederea foarfecelor. În consecință, cel mai bine este să așteptați până când copilul este mai relaxat. Dacă plânge, cel mai bine este să amânați tăierea pentru o altă zi.

Plasarea unui prosop în jurul gâtului bebelușului ajută la colectarea părului tăiat. După tăiere, este posibil și să faci baie copilului pentru a elimina orice disconfort datorat prezenței părului.

Evitați utilizarea lamelor de ras. În niciun caz nu trebuie să folosiți aparate de ras pentru a tăia părul bebelușului. Lamele de ras pot fi foarte invazive si pot provoca lacerații la nivelul scalpului copilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





DC Media Group Audience
pixel