Chiftele din dovlecei. Aceste biluțe crocante sunt ușor de pregătit și irezistibile pentru întreaga familie!

Data publicării:
Chiftele din dovlecei. Aceste biluțe crocante sunt ușor de pregătit și irezistibile pentru întreaga familie! FOTO: freepik.com
Chiftele din dovlecei. Aceste biluțe crocante sunt ușor de pregătit și irezistibile pentru întreaga familie! FOTO: freepik.com

Biluțele crocante de dovlecel sunt un aperitiv ușor de preparat și perfect pentru a satisface gusturile copiilor și părinților. 



Această rețetă delicioasă combină gustul dulce al dovlecelului cu o crustă crocantă, oferind o alternativă sănătoasă și apetisantă la gustările obișnuite. 

În plus, nu vei sta prea mult timp în bucătărie! Să gătim!

Citește și Chiftele cu ton și cartofi. Rețeta ușoară și delicioasă pentru cină. Acești „hamburgeri” vor fi adorați de toată familia!

Biluțe crocante din dovlecei - Ingrediente

- 1 dovlecel

- 3 ouă

- brânză moale

- 120 de grame de brânză rasă

- pesmet

- ulei de masline

- pătrunjel

- piper negru și sare, după gust.

Vezi și Pui cu tăiței, o rețetă delicioasă pentru cei mici!

Biluțe crocante din dovlecei - Mod de preparare

2. Chiftele d... (chiftele-din-dovlecei--aceste-bilute-crocante-sunt-usor-de-pregatit-si-irezistibile-pentru-intreaga-familie-2_88852000.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com 

Curățați dovlecelul și dați-l pe răzătoare sau tăiați-l în porții foarte mici. Puneți deoparte.

Într-un castron se bat două ouă și se adaugă brânza rasă, pătrunjelul tocat, dovlecelul și sare și piper.

Amestecați bine și adăugați pesmet până obțineți un aluat suficient de dens încât să se formeze bile (aproximativ 4 sau 5 linguri de pesmet).

Se lasă la frigider pentru o oră.

După acest timp, scoateți vasul din frigider și începeți să faceți bile mici cu aluatul. Zdrobiți-le ușor cu palmele și puneți în centru un pătrat de brânză fragedă, închideți și formați din nou bila.

Între timp, puneți o tigaie pe foc cu ulei de măsline.

Într-un castron separat se bate un ou și într-un alt castron se așează pesmetul.

Treceți fiecare dintre bile mai întâi prin oul bătut și apoi prin pesmet. Asigurați-vă că sunt bine acoperite și prăjiți-le în ulei până se rumenesc.

Așezați o hârtie absorbantă pe o farfurie și puneți acolo biluțele pentru a le îndepărta excesul de grăsime.

Lăsați să se răcească și serviți!

Încearcă și Tocană de somon. Cea mai moale rețetă de pește care va plăcea tuturor: Demnă de un restaurant de elită!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Rețete pentru întreaga familie
Tagurile articolului: chiftele dovlecel reteta reteta copii





DC Media Group Audience
pixel