Copilul născut sub semnul Pești: Tot ce trebuie să știi despre cei născuți între 20 februarie și 20 martie

Data publicării:
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere

Dacă copilul tău s-a născut între 20 februarie și 20 martie, el aparține zodiei Pești. Acest semn închide cercul Zodiacului, este un semn de apă care vine după Vărsător și înaintea Berbecului. Cine aparține zodiei Pești este de obicei o persoană deosebit de sensibilă, emoțională, creativă. Dar se aplică și dacă vorbim despre copii? Vă invităm să descoperiți toate caracteristicile (calitățile și defectele) micului „peștișor”.

Caracteristicile copilului Pești

Copiii născuți sub semnul Peștilor sunt foarte imaginativi. Încep să viseze de când sunt copii și, în realitate, nu încetează să o facă (chiar și când cresc!). Copiii pești iubesc basmele, adoră să le asculte din gura mamei, tatălui, bunicilor și să le citească, odată ce sunt în stare să o facă. „Peștișorii” sunt și ei foarte sensibili, trebuie încurajați și sprijiniți. Sunt deosebit de inteligenți, capabili de mari sentimente, dar sensibilitatea lor marcată îi poate determina să fie nesiguri și deseori au nevoie de confirmare.

Calitatea copilului Pești

Copilul născut sub semnul Peștilor, așa cum am menționat deja, este deosebit de sensibil, tandru, dulce (foarte dulce într-adevăr) și foarte creativ. Are o mare inventivitate și un optimism înnăscut. Copiii „Pești” sunt înzestrați cu o inteligență marcată care trebuie stimulată, dirijată pentru că au o capacitate imensă de a stoca, învăța, procesa și dezvolta idei și concepte incredibile, în ciuda vârstei fragede.

Defecte ale copilului Pești

Creativitatea copiilor Pești îi face adesea să fie neîngrijiți, nu foarte preciși (un pic ca toți artiștii). Copiii născuți sub această zodie sunt discontinui, au puțin simț practic și acest lucru ar putea crea unele probleme odată cu începerea școlii elementare, dar intervenția mamei și a tatălui este esențială în aceste cazuri.

Nu numai atât: copilul Pești fiind deosebit de sensibil, este adesea nesigur, se pune pe margine, se luptă să relaționeze cu semenii, îi este frică să nu fie respins. Este un copil cu abilități mari, dar trebuie să-și dezvolte stima de sine. 

Adolescentul Pești

Odată cu adolescența, dezorganizarea și discontinuitatea, dar și nesiguranța și dificultatea de integrare tipice Peștilor ar putea crea mai multe probleme și este de datoria părinților să-și ajute copilul în această fază delicată de creștere, sprijinindu-l, ajutându-i să creadă în ei înșiși.

Nu numai atât, cei născuți sub semnul Peștilor continuă să viseze și să creadă într-o lume de basm chiar și odată ce au crescut, de aceea, va fi potrivit, cu dulceața și delicatețea cuvenită, să-l facă pe adolescentul Pești să înțeleagă că acea realitate nu este un basm. Reacția adolescentului Pești ar putea fi nervoasă sau închisă, dar important este ca un părinte să nu renunțe, să se angajeze să vorbească cu copilul său, manifestându-se ca o figură pe care se poate baza și căreia îi poate dezvălui toate temerile.

Cu multă muncă depusă de către adulți, adolescentul - încă atât de atașat de copilărie - își va putea transforma capacitatea de a fi creativ și imaginativ în muncă, cu rezultate excelente în domeniul artistic.

Sfaturi pentru părinții Pești

A avea de-a face cu un copil Pești nu este întotdeauna ușor pentru părinți. Înțelegerea temerilor sale, închiderile sale, infantilismul său peren ar putea genera descurajare, uneori, la mame și tați. Nu intra în panică: sfatul este să-l motivezi, să-i evidențiezi abilitățile, punctele forte și apoi să-i respecți timpul și să nu-și forțezi mâna prea mult. Va crește și el.

Un copil Pești, când va crește, va avea tendința să aleagă o profesie creativă care să-i permită să-și pună în folos acea imaginație, acel optimism, acel spirit de vis care l-a caracterizat încă de la naștere.

Culoare norocoasă, piatră, număr, floare

Floare: panseluță

Număr: 23

Culoare: verde și albastru mare

Piatra: cuarț

Animal: delfin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Horoscop
Tagurile articolului: horoscop pesti zodie

DC Media Group Audience
pixel