Cum influențează zodiile de pământ personalitatea copiilor: Daniela Simulescu, sfaturi valoroase pentru părinții care au micuți Taur, Fecioară sau Capricorn (Partea 2)

Data publicării:
Cum influențează zodiile de pământ personalitatea copiilor: Daniela Simulescu, sfaturi valoroase pentru părinții care au micuți Taur, Fecioară sau Capricorn (Partea 2) / FOTO: freepik.com @vecstock
EXCLUSIV
Cum influențează zodiile de pământ personalitatea copiilor: Daniela Simulescu, sfaturi valoroase pentru părinții care au micuți Taur, Fecioară sau Capricorn (Partea 2) / FOTO: freepik.com @vecstock

În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, astrologul Daniela Simulescu, redactor-șef Astrosens.ro, a dezvăluit secretele fascinante ale influenței zodiilor de pământ asupra personalității copiilor. 



Daniela Simulescu a adus în prim-plan perspective interesante asupra modului în care semnele zodiacale precum Taur, Fecioară sau Capricorn contribuie la modelarea unicității fiecărui copil. 

Citește și Cum influențează zodiile de foc personalitatea copiilor: Daniela Simulescu, sfaturi valoroase pentru părinții care au micuți Berbec, Leu sau Săgetător (Partea 1)

Copilul Taur

Asemenea unei semințe, copiii cu zodia Taur au nevoie de un mediu cald, vreme frumoasă, liniște și confort. Daniela Simulescu a evidențiat necesitatea răbdării în creșterea copiilor Taur, subliniind că aceștia au propriul lor ritm. A avertizat asupra impactului negativ al unui părinte nerăbdător și a subliniat importanța înțelegerii că viața nu se desfășoară întotdeauna într-un ritm alert. Pentru acești copii, confortul și siguranța sunt esențiale.

„Ce avem în sezonul Taurului? Primăvara a venit și pământul se pregătește să ofere roade. Sămânța o punem în pământ și de ce are ea nevoie? Are nevoie de un pământ cald, de o vreme frumoasă, de liniște și de confort. Copiii cu buletinul de Taur au nevoie de răbdare, de multă răbdare, pentru că au ritmul lor. Dacă un copil Taur va avea un părinte nerăbdător, vai și amar de ce se va întâmpla acolo. Dacă un copil Taur are un părinte care a trecut prin viață și își dă seama că lucrurile nu se întâmplă neapărat pe repede înainte, tot timpul va fi perfect. Copilul cu buletin de Taur are nevoie de confort și de siguranță multă.

Un copil Taur are posesivitate. Totul e al lui, tot timpul are mare nevoie să știe că-i măsuța lui, că e bunica lui, că-i mămica lui, că e casa lui, că e grădina lui, că e parcul lui, că e casa lui, totul e a lui. De ce? Pentru că atunci are o siguranță, o liniște, o pace interioară și se simte el bine așa.

De asemenea, copiii Taur vor să pună bucățică cu bucățică, să pună ei mâna, să simtă, să exploreze foarte mult prin toate simțurile pe care le au. Și nu-i grăbiți! Dacă pe copiii Berbec v-am spus să-i grăbiți, că le place, pe aceștia lăsați-i, pentru că sămânța când o pui în pământ, nu poți să o faci să-ți scoată un răsad, pe care ți l-ar scoate în șase luni, într-o săptămână doar pentru că vrei tu să vezi rezultate”, a precizat Daniela Simulescu la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Copilul Fecioară

Daniela Simulescu a subliniat curiozitatea intensă a copiilor cu Soarele în Fecioară, care pun întrebări variate, dorind să facă conexiuni și să găsească soluții. A atras atenția asupra tendințelor obsesiv-compulsive ale acestor copii, precum nevoia de curățenie constantă și dorința de a rezolva probleme. Redactorul-șef Astrosens.ro a sfătuit părinții să abordeze cu grijă critica, deoarece acești copii sunt conștienți de imperfecțiunile lor și au nevoie de susținere în loc de reproșuri.

„Ne reîntoarcem la natură. După ce plăntuță a crescut frumoasă, ne-am bucurat de ea, i-am făcut poze, ce avem în timpul sezonului Fecioarei? Recolta! Ne ducem în grădină, ne ducem în livadă și vedem: avem 10 mere, din 10 mere, 7 sunt perfecte, 3 sunt stricate. Păi eu și din alea perfecte fac ceva, dar și din alea stricate. Adică, oamenii cu buletin de Fecioară sunt ca să facă lucrurile perfecte! Și dacă nu sunt perfecte, să facă din nimic totul!

Veți observa copiii cu soarele în Fecioară că-s foarte curioși. Mai curioși decât Gemenii. Pun tot felul de întrebări: `și de ce e clătita rotundă? și de ce pui făină în clătite? și de ce pui apă în clătite? dar de ce nu pui lapte în clătite? dar de ce nu pui nu știu câte ouă, dar de ce pui atâtea ouă?` Sunt foarte curioși. De ce? Pentru că au nevoie să facă conexiuni și să găsească soluții.

Copiii Fecioară sunt predispuși la tendințe obsesiv-compulsive: să facă curățenie tot timpul, să fie perfect, să nu supere, să fie curat etc. Pur și simplu nu stau locului și vor să găsească probleme. Le place să găsească probleme. Deci, dacă aveți un copil Fecioară și îl puneți să facă curățenie, nu vă duceți tot timpul să-i spuneți că n-a făcut bine curățenie, că îl veți supăra rău de tot și va fi foarte trist.

Copiii cu Soarele în Fecioară trebuie să le dai să construiască, să îngrijească. Vor să fie doctori, vor să facă bine toate animăluțele. Copiii cu marcaj de Fecioară vor să strângă toate animăluțele de pe stradă, toate plăntuțele, dacă se poate să salveze toți copiii, să salveze toată lumea, să-i facă bine pe toți.

Puțin mai multă grijă cu critica pentru că Fecioara dacă se duce în grădină, deja știe că trei mere sunt stricate. Nu-i mai spune și tu că sunt stricate, că ea știe și știe ce să facă cu alea trei stricate. Doar te duci în cameră și-l întrebi: `ai făcut curățenie?` și el zice `da`. Tu să îi răspunzi: `bine, mama, poate data viitoare găsim o altă formulă să facem curățenie`. Pentru că altfel va fi și critic, nu doar cu propria persoană, dar cu toată lumea din jur.

Oamenii cred că Fecioarele sunt critice doar pentru că sunt critici. Nu! Pentru ele, validarea celorlalți că au făcut lucrurile perfecte înseamnă iubire și de aia, de cele mai multe ori, le spun oamenilor că Fecioarele au nevoie de siguranță mai mult ca orice zodie. Sunt foarte abili,foarte practici, foarte pragmatici, foarte matematici. Deci, nu-i prea criticați că nu le face bine!”, a spus astrologul.

Copilul Capricorn

Daniela Simulescu a subliniat abordarea metodica a copiilor Capricorn în realizarea lucrurilor, explicând că nu fac lucrurile doar pentru a le face, ci le construiesc cu atenție și planificare. Comparându-i pe copiii Capricorn cu șoriceii de bibliotecă, astrologul a subliniat importanța lăsării acestora să-și desfășoare activitățile în lumea lor. Totuși, a atras atenția asupra riscului ca acești copii să-și asume prea multe responsabilități și să-și acceseze prea devreme maturitatea. Ea a îndemnat părinții să le amintească constant copiilor Capricorn că sunt doar copii, să se bucure de joacă și să nu ia viața prea serios, cel puțin în primii ani de viață.

„Au trecut sărbătorile, iarna e grea, e rece, e gri. Totul în jurul nostru e sec. Capricornul e momentul ăla. Copiii aceștia sunt foarte serioși, sunt foarte muncitori, sunt foarte implicați și ei se nasc bătrâni de mici. O să observați că-s foarte înțelepți, foarte conservatori. Ei când fac lucrurile, nu le fac așa de dragul de a le face. Dacă li se dă, de exemplu, un proiect de la școală, ei nu o să-l facă. Ei îl construiesc, vin acasă și `știu, săptămâna viitoare am proiectul, astăzi fac asta, mâine fac asta, poimâine asta` și trebuie să-i lași în lumea lor.

Capricornul e precum șoricelul de bibliotecă. Îl lași în bibliotecă și-și face el lucrurile. La copiii Capricorn e foarte important să le aduci aminte că sunt copii, că ei își iau prea multe pe umeri de mici, se fac responsabili, își asumă multe lucruri, sunt maturi, sunt precum niște oameni bătrâni, dar tu, ca părinte, trebuie să le aduci aminte tot timpul că trebuie să mai joace și că trebuie să fie copiii și că trebuie să să nu ia viața atât de serios, cel puțin în primii ani”, a mai punctat Daniela Simulescu.

---------------------------------------------------------------

Mâine vom pătrunde în universul zodiilor de aer. Sub îndrumarea expertă a astrologului nostru de la DC Media Group, vom descoperi cum semnele Gemeni, Balanță, Vărsător își lasă propria amprentă asupra personalităților copiilor. Un alt capitol palpitant așteaptă să fie deschis, oferindu-ne o perspectivă profundă asupra modului în care configurația cosmică a zodiilor de aer contribuie la modelarea unui univers distinct de trăsături și caracteristici.

Urmăriți emisiunea integral:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Horoscop





DC Media Group Audience
pixel