Ministrul Educației, Daniel David, a declarat că, deși salariul este important pentru atragerea tinerilor profesori la catedră, acesta trebuie să reprezinte doar baza.
Oficialul a susținut că sistemul trebuie completat cu mecanisme sănătoase de recompensare, astfel încât profesorii dedicați, care obțin rezultate, fie că este vorba despre performanță, progresul elevilor sau incluziune, să fie recompensați pe măsura implicării lor.
Daniel David afirmă că este nevoie de regândirea gradațiilor de merit, pentru a crea diferențe salariale reale între profesorii care se mulțumesc cu standardele minime și cei care își dedică eforturile pentru o educație de calitate.
“Eu cred că da. Dar nu doar salariul. Salariul trebuie să fie punctul de start, dar după aceea oamenii trebuie să vadă mecanisme normale, sănătoase, faptul că cei buni pot sa câștige mai mult, dacă ești mai dedicat, dincolo de salariu, va trebui sa regândim gradațiile de merit, ca acestea să facă diferența dintre profesorii care ating standarde minimale, că atât vor ei sau atât pot să dea, față de alții care sunt mai dedicați și atunci să faci diferența pe venit în funcție de cât de implicat este profesorul.
Când spun performanță am în minte atât mecanisme de incluziune, adică faptul că l-ai adus pe copil de la nota 4 la 6, zona de performanță și între ele este o zonă de progres, deci trebuie să fie indicatori care să acopere toate cele trei componente”, a declarat ministrul Daniel David.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.