5 rețete ușoare și sănătoase pentru copiii pretențioși

Data publicării:
5 rețete ușoare și sănătoase pentru copiii pretențioși / FOTO: freepik.com@elenashashkina
5 rețete ușoare și sănătoase pentru copiii pretențioși / FOTO: freepik.com@elenashashkina

Copilul tău este pretențios când vine vorba de mâncare? Iată câteva idei de rețete pe care cel mic le va adora!



În căutarea de rețete sănătoase și delicioase pentru cei mici care sunt mofturoși când vine vorba de mâncare? Nu ești singurul părinte în această aventură gastronomică! Găsirea unui echilibru între nutriție și preferințele copiilor poate fi o provocare, dar există soluții creative și ușoare care să transforme masa într-o experiență plăcută pentru toată familia. De la gustări rapide la mese principale echilibrate, iată câteva idei de rețete sănătoase și atrăgătoare pentru cei mici.

Există mai multe metode pe care părinții le pot implementa pentru a-i ajuta pe copiii noștri pretențioși să încerce alimente noi, să-și diversifice mesele și să coopereze la ora mesei. 

1. Mini pizza cu morcovi

Această rețetă este interesantă pentru cei pretențioși. Pe de o parte, este o opțiune sănătoasă, deoarece morcovii oferă o cantitate semnificativă de vitamina A.

Un studiu publicat în Critical Reviews in Food Science and Nutrition evidențiază rolul său în menținerea sănătății bune a retinei și a straturilor superficiale ale ochiului, făcându-l o componentă valoroasă în dietă. Pe de altă parte, rețeta oferă prezentare, contraste de textură, aromă bună și culoare portocalie izbitoare, care stimulează apetitul.

2. Nuggets de pui la cuptor cu migdale

Puiul este un ingredient bine primit de cei mici din casa. Este o sursă importantă de proteine ​​cu aminoacizi esențiali pentru creștere și dezvoltare. Un mod atractiv de preparare sunt pepitele a căror culoare prăjită stimulează apetitul. La rândul său, Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA) evidențiază migdalele pentru valoarea lor în proteine, fibre, grăsimi omega-3, vitamina E, calciu, potasiu, fosfor și magneziu.

3. Chifteluțe creative.
Aceste mici cuiburi sunt irezistibile. Pregătiți carnea de vită tocată cu cât mai multe legume puteți toca și ascunde. 

4. Brownies-urile cu fasole neagră 
„Nu au făină, nici nu conțin unt sau zahăr procesat”, scrie autoarea rețetei și, dacă se folosesc ingrediente complet de casă, conțin aminoacizi și alți nutrienți. Sunt delicioase!

5. Wrap cu ton și avocado. Tonul este un ingredient care îi place copiilor. Aroma sa delicată combinată cu cremositatea avocado-ului ar trebui să ofere acestei rețete o bună acceptabilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Rețete pentru întreaga familie





DC Media Group Audience
pixel