Rețetă simplă de drob de pui pe care să o gătești de Paște împreună cu cei mici

Data publicării:
Rețetă simplă de drob de pui pe care să o gătești de Paște împreună cu cei mici / FOTO: freepik.com@evertonpinheiroti
Rețetă simplă de drob de pui pe care să o gătești de Paște împreună cu cei mici / FOTO: freepik.com@evertonpinheiroti

Drobul este o mâncare tradițională românească nelipsită de pe masa de Paște. De obicei, drobul se face din miel, însă sunt și multe persoane care nu mănâncă acest tip de carne. Așadar, iată o rețetă simplă și rapidă de drob de pui pe care cei mici o vor adora.



De Paște, pregătirea unei rețete tradiționale precum drobul de pui poate deveni nu doar o experiență culinară delicioasă, ci și o activitate minunată pentru a petrece timp de calitate alături de copilul tău. Învățând să gătească împreună, nu doar că veți crea amintiri prețioase, ci veți oferi și oportunitatea copilului de a învăța abilități practice în bucătărie și de a descoperi bucuria de a împărtăși mese cu cei dragi.

Dacă cei mici nu sunt fani carne de miel, iată o alternativă simplă și gustoasă a celui mai tradițional fel de mâncare de Paște. Rețeta vine de la chef Nicolae Tomescu.

Ingrediente:

700 g ficăței de pui

500 g pulpe de pui dezosate fără piele

500 g piept de pui dezosat fără piele 

3 ouă

2 legături de ceapă verde

1 legătură de usturoi verde

1 legatură de pătrunjel

2-3 linguri de ulei vegetal

Sare și piper după gust

Citește și „Rețete simple de drob de Paște pe care să le pregătiți împreună cu cei mici”

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt cu dimensiunea de 10/25 cm.Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Curățăm ceapa și usturoiul, îndepărtăm frunzele uscate și rădăcinile, apoi le tăiem mărunt. Tăiem ceapa mărunt și o călim în ulei cu puțină sare până se evaporă excesul de lichid. Punem o oală cu apă la înfierbântat și fierbem doar ficatul pentru 5-6 minute. Lăsăm să se tempereze.

Scoatem bucățile de ficăței afară pe un șervet de Bucătărie să se scurgă bine de excesul de apă.

Tăiem ficatul cuburi de aproximativ 1/1 cm. Pieptul de pui crud îl tăiem cubulețe de aproximativ 1/1 cm.

Pulpele de pui crude le tocăm la cuțit cât putem de mărunt sau le putem pune într-un blender și astfel vom obține o compoziție păstoasă.  Punem toate ingredientele într-un bol, condimentăm cu sare și piper. Turnăm compoziția în tava de chec și o batem bine de masă ca să se lege și să scoatem eventualele bule de aer afară. Deasupra dăm forma ondulată asemeni unui cozonac crescut. Dăm la cuptor pentru o oră, apoi scoatem tava afară și o lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt. După răcire, răsturnăm tava scurgem excesul de lichid și o punem pe un platou, apoi o dăm la rece ca să se poată tăia mai ușor.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Rețete pentru întreaga familie





DC Media Group Audience
pixel