Suptul degetului mare poate avea beneficii pentru sănătatea copiilor, spun specialiștii

Data publicării:
Fotografie de la MART PRODUCTION/ Pexels
Fotografie de la MART PRODUCTION/ Pexels

Obiceiul de a suge degetul mare trebuie eliminat pe măsură ce copiii cresc, pentru a preveni deformarea gurii. Cu toate acestea,  un studiu a constatat că copiii care își sug degetul mare sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta alergii pe măsură ce cresc, la fel ca cei care își mușcă unghiile.



Potrivit unui studiu, cercetătorii au ajuns la concluzia că prin această activitate, copilul și-ar putea crește expunerea la microbi, modificându-i sistemul imunitar și făcându-l mai refractar la dezvoltarea alergiilor. Acest studiu a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelandă, și a fost publicat în revista Pediatrics.

Suptul degetului mare poate întări sistemul imunitar

Studiul a fost realizat folosind datele furnizate de cercetări multidisciplinare pe termen lung, care au urmărit peste 1000 de persoane.

Participanții au fost supuși testelor prin care se stabilea dacă persoana prezintă un risc mai mare sau mai mic de a dezvolta o alergie din anumite surse, cum ar fi pisici, câini, cai, plante, acarieni, ciuperci etc.

Potrivit rezultatelor, la 13 ani, doar 38% dintre participanții care au avut obiceiul de a-și suge degetul, au fost testați pozitiv pentru cel puțin un alergen, comparativ cu 49% care nu au avut acest obicei în timpul copilăriei.

Suptul degetului sau mușcatul unghiilor poate ajuta la prevenirea apariției alergiilor. Cu toate acestea, este necesar ca copiii care au aceste obiceiuri să le poată elimina pe măsură ce cresc, deoarece problemele care pot apărea din ele sunt destul de grave.

De exemplu, chiar dacă este normal ca un copil să-și sugă degetul mare, acest obicei, dacă este continuat peste vârsta de trei ani, ar putea provoca deformarea gurii.  De aici apar multe probleme, cum ar fi dificultăți fonetice la începutul folosirii limbajului, malformații faciale sau dificultăți în alimentație.

Mai mult, pot provoca alterări ale formei degetului,  precum formarea de calusuri, eczeme sau deformări. Crește și riscul infecții, pentru că, începând de la vârsta de trei ani, copiii se mișcă mai ușor și pot avea acces în locuri (și substanțe) pe care înainte nu puteau ajunge. În plus, nefiind acceptat social, acest obicei poate provoca și tulburări emoționale.

2. Fotografie... (pexels-helena-lopes-4409296_84206900.jpg)

Foto: Helena Lopes/ Pexels

De asemenea, este necesar să eliminați obiceiul de a vă roade unghiile. Pe lângă creșterea riscurilor de infecție și otrăvire pe măsură ce cresc, există și alte pericole, cum ar fi infecțiile și problemele dentare. Ca să nu mai vorbim de dificultățile în realizarea acțiunilor comune după ce copilul s-a rănit mușcându-și unghiile. Acest obicei este, de asemenea, respins social și, prin urmare, poate provoca tulburări emoționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel