Tort de Paște cu spanac și parmezan: Rețeta de făcut împreună cu copiii

Data publicării:
Sursa: Captura ecran YouTube/ KHOU 11
Sursa: Captura ecran YouTube/ KHOU 11

Vrei să pregătești un tort savuros delicios pentru sărbătorile de Paște? Vă propunem orețetă de tort de Paște pe care o poți pregăti împreună cu copiii. 



Tortul de Paște este o  rețetă savuroasă de origine italiană, umplută cu urdă, spanac și ouă. Este tipic pentru perioada Paștelui și perfect pentru un picnic de Paște, dacă aveți în gând să ieșiți în natură cu familia a doua zi de Paște!

Lăsați copilul să vă ajute să pregătiți această rețetă simplă.

Ingrediente (pentru patru copii)

- 1 kg de spanac, 7 ouă, 250 de grame de ricotta, sare, nucşoară, 200 de grame de foietaj, parmezan ras, ulei.

Preparare

Se fierbe spanacul timp de 10 minute după care se pune la scurs pentru a îndepărta surplusul de apă. Într-un castron se bat două ouă cu ricotta (urda), se adaugă parmezanul, sfecla, un praf de sare și nucșoară.

Ungeți o tavă de tort cu ulei și întindeți aluatul foietaj pe fund și pe părți (alternativ, puteți folosi hârtie de copt). Turnați amestecul de spanac și brânză în tavă, făcând cinci adâncituri mici și spargeți cinci ouă în el (se pot pune si ouă deja fierte). În loc de ouă de găină puteți folosi ouă de prepeliță.  Acoperim cu restul de foietaj, închizând bine marginile. Se coace la 200°C aproximativ o oră.

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Rețete pentru întreaga familie





DC Media Group Audience
pixel