10 trucuri pentru a-i învăța pe copii să-și curețe urechile

Data publicării:
Fotografie de la Pavel Danilyuc/ Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuc/ Pexels

Ceara acționează ca un izolator împotriva factorilor externi agresivi și ajută la prevenirea infecțiilor urechii. În această postare îți oferim câteva sfaturi despre cum să-i înveți pe copii să-și curețe urechile.



Toată lumea are ceară în urechi, totuși, unii părinți o observă la copiii lor și se gândesc să-i învețe cum să-și curețe urechile. Ceara se găsește în canalul extern al urechii pentru a îndeplini o funcție de protecție și pentru a preveni infecția, deteriorarea de la vânt sau frig sau intrarea anumitor insecte.

Cum să-i înveți pe copii să-și curețe urechile?

Ceara este sănătoasă pentru urechile copiilor, deoarece îi protejează, lubrifiază și are proprietăți antibacteriene. În plus, conține enzime care ajută la prevenirea creșterii bacteriilor și ciupercilor. De asemenea, prinde praful și particulele de murdărie care intră în ureche.

1. Învață copiii să-și curețe urechile ca un joc

Una dintre cele mai plăcute și educative modalități de a-i învăța pe copii să genereze obiceiuri este prin joc. Acestea sunt o parte importantă a procesului de învățare. Prin urmare, ei învață în moduri foarte diferite decât adulții, deoarece imaginația lor este foarte implicată. Activitățile ludice sunt cele care unesc părțile logice și creative ale creierului.

2. Evitați tampoanele de bumbac

Nu este o procedură sigură să folosești tampoane de vată și să le introduci în urechile copiilor. Obiectele moi pot perfora un timpan sau pot împinge ceara mai departe în membrana timpanică afectând auzul.

2. Fotografie... (pexels-cottonbro-studio-7086578_98354200.jpg)

Foto: Cottombro Studio/ Pexels

3. Exclude remediile casnice

Îndepărtarea cerumenului cu remedii casnice nu este sigur de făcut în case. Există cazuri specifice care necesită atenția unui medic. În plus, nu este recomandată utilizarea obiectelor care trebuie introduse în ureche precum: lumânări pentru urechi, peroxid de hidrogen sau terapii sau paste termice efectuate acasă.

4. Profită de timpul băii pentru a-i învăța pe copii să-și curețe urechile

Cea mai bună recomandare este să folosiți doar apă pentru a vă clăti urechile. Prin urmare, ora băii este ideală pentru a-i învăța pe copii să se spele. Dacă se consideră necesar, săpunul poate fi folosit împreună cu apă caldă în timpul spălării. Totuși, curățarea zonei nu trebuie să fie un abuz, dar o dată pe săptămână este suficientă.

5. Fii un exemplu de obicei

Când copiii sunt încă mici, au tendința de a imita tot ceea ce fac adulții. Aceasta este o resursă foarte utilă pentru a profita de momentul de predare. Așa cum sunt învățați să-și spele dinții prin imitație, același lucru se poate face și pentru a-și clăti și spăla urechile în mod corespunzător.

3. Fotografie... (pexels-ketut-subiyanto-4474055_35512500.jpg)

Foto: Ketut Subiyanto/ Pexels

6. Evită metodele iritante

Dacă ceea ce încerci să faci este să insuflați un nou obicei și să înveți copiii să-și clătească urechile, idealul este să generezi un moment plăcut. Prin urmare, evită toate tipurile de produse care pot fi dure sau iritante pentru pielea bebelușului tău. Doar săpunul și apa vor fi suficiente pentru a efectua o igiena corectă.

7. Nu abuza de igiena

Ceara devine o problemă numai dacă provoacă leziuni ale auzului sau alte simptome asociate. Pentru a preveni umplerea canalului profund al urechii cu celule moarte ale pielii, această piele este migratoare și se mișcă spre exterior. Adică, cea mai mare parte a cerumenului curge spontan din canalul extern.

4. Fotografie... (pexels-cottonbro-studio-7086227_31819500.jpg)

Foto: Cottombro Studio/ Pexels

8. Folosește șervețele umede

Șervețelele umede care sunt de obicei folosite pentru igiena nou-născuților sunt o opțiune recomandată pentru a facilita învățarea copiilor să-și curețe urechile. Acestea sunt alcătuite din produse cosmetice și săpun, deci sunt utile pentru curățarea urechilor. Trebuie avut în vedere că nu trebuie introduse adânc, ci doar la exterior pentru a trage murdăria.

9. Uscați-le corespunzător

În timp ce clătirea cu apă și săpun este importantă pentru a menține igiena urechii, uscarea ulterioară este, de asemenea, importantă. Acest lucru ajută la evitarea infecțiilor din cauza urmelor de umiditate sau a disconfortului în viitor. Părțile externe ale urechii, adică toate regiunile auriculare, trebuie să fie uscate. De asemenea, prosopul nu trebuie plasat în interiorul canalului urechii.

10. Motivați și încurajați copiii s

ă își curețe urechile

O modalitate bună de a-i învăța pe copii să-și curețe urechile este de a-i încuraja să o facă singuri și de a-i felicita atunci când o fac. Acest lucru le generează satisfacție și îi determină să o facă din nou. Motivația este una dintre acțiunile care contribuie cel mai mult la scopul educației copiilor, deoarece stimulează o atitudine pozitivă în toate acțiunile pe care le desfășoară în timpul zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel