8 lucruri pe care bărbații trebuie să le facă dacă vor să aibă un copil

Data publicării:
Fotografie de la SAULO LEITE/ Pexels
Fotografie de la SAULO LEITE/ Pexels

Bărbaţii care vor să aibă un copil trebuie să fie atenţi la sănătatea lor şi să urmeze aceste sfaturi.



Când un cuplu începe să se gândească la un copil, femeile sunt cele care fac principalele schimbări. Sunt primele care încearcă să crească fertilitatea și șansele de concepție. Dar să nu uităm că jumătate din muncă revine bărbaților atunci când vrei să ai un copil.

Sunt mulți factori care afectează fertilitatea unei femei, dar și bărbații trebuie să se pregătească dacă vor să aibă un copil și să își construiască o familie.

Lucrurile pe care bărbații trebuie să le facă dacă vor să aibă un copil

Primul lucru pe care trebuie să-l facă bărbații pentru a avea un copil: să renunțe la fumat.

Țigările sunt pline de toxine care sunt dăunătoare, în special pentru celulele și organele de reproducere în continuă dezvoltare responsabile de generarea vieții.

Este periculos pentru o femeie să fumeze în timpul sarcinii, dar prin fumat un bărbat își poate deteriora celulele reproductive, ceea ce nu trebuie subestimat atunci când încearcă să conceapă.

Nu consumați multă cofeină

Unele studii efectuate pe bărbați au arătat că dacă consumă mai mult de 265 de miligrame de cofeină pe zi, fertilitatea lor este redusă semnificativ.

2. Fotografie... (pexels-saulo-leite-12810284_14890500.jpg)

Foto: Saulo Leite/ Pexels

Pentru a da un exemplu, un espresso are aproximativ 100 de miligrame de cofeină. Asta înseamnă că este mai bine să-ți limitezi consumul de cafea dacă vrei să fii tată și să optezi pentru alte băuturi care să nu afecteze fertilitatea.

Luați vitamine

Femeile adaugă acid folic în dieta lor (uneori sub formă de supliment) pentru a păstra sănătatea embrionului dacă rămân însărcinate. Dar lipsa vitaminelor poate afecta formarea embrionului chiar și atunci când este vorba despre bărbați.

De aceea, este necesar ca bărbătii să-și suplimenteze alimentația și cu vitamine și alimente bogate în acid folic, pentru a avea șanse mai mari de a avea un copil sănătos.

Dormiți bine și faceți exerciții fizice

Stresul dăunează atât bărbaților, cât și femeilor în diferite aspecte ale vieții lor. Chiar și atunci când vrei să întemeiezi o familie poți simți acest stres.

Exercițiile fizice și un model de somn bun vor ajuta bărbații să aibă șanse mai mari de a avea sperma activă și gata să fertilizeze ovulul.

Atenție la stres

După cum am spus în paragraful anterior, stresul dăunează atât bărbaților, cât și femeilor, deși în moduri diferite. Cu toate acestea, pentru bărbați, stresul poate fi un factor negativ atunci când încearcă să conceapă.

Este posibil ca stresul să provoace perturbări în relațiile sexuale și, prin urmare, să facă mai dificilă conceperea unui copil. Căutarea metodelor de relaxare fizică și mentală este esențială pentru a calma mintea stresată. Relaxarea te va ajuta să te simți mai bine.

3. Fotografie... (pexels-rdne-stock-project-6149268_57234700.jpg)

Foto: RDNE Stock Project/ Pexels

Ai grijă la ovulație

Femeia va verifica când este perioada ei fertilă pentru a putea încerca să rămână însărcinată în acele zile, dar și bărbatul va trebui să participe și să fie informat despre zilele fertile ale femeilor.

Astfel femeia se va simți susținută și înțeleasă în orice moment, iar bărbatul va simți că participă la ceva atât de special precum cunoașterea zilelor fertile, pentru a concepe împreună un copil prețios.

Lasă alcoolul deoparte

Cel mai bun lucru este să eviți complet alcoolul, dar poți fi flexibil. Atât bărbații, cât și femeile pot bea un pahar de vin sau de bere, chiar dacă vor să-și întemeieze o familie. Ceea ce nu este recomandat este să bei alcool în mod regulat.

A nu bea alcool pentru o perioadă poate părea dificil, dar este cel mai bun lucru pentru femei și chiar pentru bărbați atunci când încearcă să aibă un copil.

Mergeți regulat la medic

Controalele medicale nu pot fi ratate pentru a afla cum este starea ta de sănătate. Bărbații cred adesea că numai femeile ar trebui să meargă la medic atunci când vine vorba de a concepe. Acest lucru nu este corect. Și bărbații trebuie să se asigure că sunt sănătoși pentru a avea capacitatea de a concepe mai probabil. Medicul dumneavoastră vă poate oferi sfaturi despre cum să creșteți fertilitatea masculină.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel