Cât de periculoasă este pudra de talc? Influențe asupra cancerului. Ce spun specialiștii

Data publicării:
Fotografie de la Polina Tankilevitch/ Pexels
Fotografie de la Polina Tankilevitch/ Pexels

Pielea copiilor este delicată și sensibilă, așa că este întotdeauna recomandată utilizarea produselor sigure și fără chimicale. Talcul îndeplinește acest criteriu?



Pudra pentru bebeluși a făcut întotdeauna parte din rutina de schimbare a scutecelor. Cu toate acestea, nu este cea mai bună opțiune pentru menținerea sănătoasă a pielii delicate a bebelușului.

Există multiple alternative pentru a înlocui utilizarea acestuia și a preveni complicațiile asociate cu acest tip de produs.

Ce este pudra pentru copii?

Pudrele pentru bebeluși sunt un tip de pudră cosmetică sau igienă făcută din argilă minerală și amodon de porumb.

În general, sunt folosite pentru a trata sau preveni erupția cutanată de scutec care se dezvoltă pe fesele și organele genitale ale copiilor mici.

Pe lângă componentele menționate, talcul conține și oxigen, siliciu și magneziu, combinație care servește la absorbția foarte eficientă a umezelii din această zonă. Prin urmare, puteți menține pielea din zona scutecului uscată și puteți ajuta la prevenirea erupțiilor cutanate.

Adulții pot folosi, de asemenea, pudra de talc pentru a ameliora frecarea sau deteriorarea pielii și pentru a reduce anumite mirosuri.

Talcul este, de asemenea, folosit pentru a face diverse produse cosmetice, cum ar fi pudre, farduri de ochi, farduri de obraz sau fonduri de ten compact.

Acest compus apare în lista ingredientelor produselor sub denumirea de talc, silicat de magneziu sau talc cosmetic.

2. Fotografie... (pexels-emma-bauso-1183828-16579303_46992400.jpg)

În general, funcția sa este de a absorbi umezeala și de a oferi pielii o senzație mătăsoasă.

Anterior, putea fi găsit și în prezervative și mănuși chirurgicale pentru a preveni frecarea, dar Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a cerut să fie interzisă utilizarea ei.

Motive care exclud utilizarea pudrei de talc pentru copii

În general, pudra pentru bebeluși este sigură de utilizat la cei mici. Cu toate acestea, ori de câte ori un produs este aplicat pe pielea nou-născutului, este important să rămâneți vigilenți și atenți.

În ciuda faptului că este hipoalergenic, acest produs sau orice alt produs de igienă poate declanșa o reacție adversă.

În pediatrie, un alt risc al utilizării talcului în zona genitală a fetelor este predispoziția la dezvoltarea vulvovaginitei.

Posibile influențe asupra cancerului ovarian

Există mai multe procese intentate de unele femei care au legat utilizarea pudrei de talc în zona genitală și dezvoltarea cancerului ovarian.

Cu cât se folosește mai mult talc, cu atât ar fi mai mare legătura cu cancerul ovarian, dar aceasta nu este singura cauză a bolii. 

Cu toate acestea, dovezile care să susțină această asociere sunt insuficiente, așa cum au demonstrat unele studii publicate în 2018 în Jurnalul European de Prevenire a Cancerului (ECP).

Implicarea plămânilor și mezoteliom

Contaminarea cauzată de azbest conținut în aceste produse este una dintre marile preocupări ale vremurilor recente. Ei bine, este unul dintre factorii care cauzează mezoteliom, o formă foarte agresivă de cancer.

În 2018, compania Johnson & Johnson a fost acuzată că a vândut pudră de talc pentru copii contaminată cu acest cancerigen.

Inhalarea pudrei de talc poate cauza probleme de respirație dacă particulele acesteia intră în plămâni.

Trebuie să știi că dacă copilul tău inhalează accidental praful, nu înseamnă că va dezvolta cancer în viitor, dar ar putea provoca unele afecțiuni respiratorii. Din acest motiv, Academia Americană de Pediatrie recomandă evitarea utilizării acestui produs acasă pentru a preveni pneumoconioza cu talc.

Deși pudra de talc este folosită pentru a preveni umezeala în zona scutecului, nu este un produs recomandat pentru utilizare la bebeluși.

Există mai multe produse care pot îndeplini aceeași funcție fără a provoca riscuri pentru sănătate: creme pe bază de zinc, pulbere de amidon de porumb, amidon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel