Câte calorii arzi când stai în fața calculatorului? Numărul vă va surprinde

Data publicării:
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Un stil de viață sedentar nu este bun pentru noi, dar chiar dacă suntem toată ziua în fața calculatorului, ardem calorii: iată câte.

 Dacă nu ești un mare fan al sălii de sport sau al sportului în general sau nu ai timp pentru că ești plecat cu afaceri de dimineața până seara, să știi că nu trebuie să te simți prea vinovat: chiar dacă stai în fața unui PC presupune o anumită cantitate de calorii arse și de aceea un stil de viață sedentar – demonizat din toate aceste motive – poate fi considerat de cei mai leneși drept o activitate fizică, deși una ușoară.

Dar câte calorii ardeți mișcând degetele pe o tastatură, răspunzând la telefon sau pur și simplu stând în spatele unui birou?

Cercetătorii de la Institutul Național de Sănătate (NIH) și Universitatea de Stat din Arizona au creat o formulă generică pentru a stabili câte calorii arzi prin desfășurarea oricărui tip de activitate zilnică: de la plimbarea pe care o faci pentru a ajunge la serviciu până la intimitatea sub cearșafuri, curățenie casnică și – evident – ​​sport.

Cum se calculează caloriile arse

Calculul pentru a monitoriza energia arsă de corpul nostru pe parcursul zilei se bazează pe o valoare cheie cunoscută sub numele de MET, care înseamnă ”echivalent metabolic”. Un MET este „aproximativ echivalent cu costul energetic al stării în tăcere”, conform  Compendium of Physical Activities, site-ul care vă permite să introduceți orice activitate și să-i calculați kcal.

Formula este: consumul de energie (calorii/minut) = 0,0175 x METs x greutate (în kilograme).  De exemplu, o plimbare rapidă este de aproximativ patru MET, în timp ce antrenamentul cu greutăți este de aproximativ cinci, înotul șase și alergarea 11,5.

Sedentarism și calorii

„Se estimează că femeile relativ sedentare care stau câteva ore pe zi și nu merg prea mult la sală ard în jur de 1.600 kcal pe zi, față de 2.400 kcal pe zi pentru cele care au un stil de viață mai activ”, a explicat Elliot Moore, consilier pentru sănătatea stilului de viață, care a adăugat apoi datele referitoare la bărbații care nu fac aproape deloc sală de sport.

În cazul bărbaților sedentari caloriile arse se ridică la 2000 - cu 400 mai multe decât femeile - pentru că „bărbații tind să aibă mai mulți mușchi, oase mai grele și mai puțină grăsime corporală decât femeile de aceeași vârstă și înălțime” și, prin urmare, ard mai ușor caloriile pe care le asimilează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate

DC Media Group Audience
pixel