Copil de doar 2 ani, diagnosticat cu tuse convulsivă. Medicii au descoperit cauza și trag un semnal de alarmă pentru părinți

Data publicării:
Copil de doar 2 ani, diagnosticat cu tuse convulsivă. Medicii au descoperit cauza și trag un semnal de alarmă pentru părinți / FOTO: freepik.com @EyeEm
Copil de doar 2 ani, diagnosticat cu tuse convulsivă. Medicii au descoperit cauza și trag un semnal de alarmă pentru părinți / FOTO: freepik.com @EyeEm

Un copil de doar 2 ani a fost diagnosticat cu tuse convulsivă și rujeolă la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Capitală. Din păcate, micuțul nu a fost vaccinat împotriva acestor boli încă de la naștere. Și frățiorul său, în vârstă de 10 ani, a suferit de aceeași tuse.



Prof. dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Capitală, a dezvăluit într-un interviu acordat News.ro, citat de Observator, că medicii de acolo au avut grijă de acest copilaș de doar doi ani, care a fost lovit în același timp de rujeolă și tuse convulsivă.

E trist că micuțul nu a beneficiat de niciun vaccin de la naștere. În ciuda acestui fapt, norocul a fost de partea lui deoarece a fost tratat prompt și nu a avut complicații majore.

Dar, așa cum a avertizat medicul, asta nu înseamnă că alți copii în situații similare nu ar putea să ajungă în secția de terapie intensivă cu complicații grave.

Chiar și fratele mai mare al copilului, în vârstă de zece ani, a suferit de tuse convulsivă, subliniind cât de important este vaccinarea în prevenirea unor astfel de boli.

Rata scăzută de vaccinare, principalul factor care contribuie la creșterea cazurilor de tuse convulsivă

Rata scăzută de vaccinare este identificată ca principalul factor care contribuie la creșterea cazurilor de tuse convulsivă și la apariția complicațiilor grave. Acestea din urmă pot avea consecințe deosebit de severe, în special în cazul copiilor cu vârsta sub un an.

Cu toate acestea, există modalități de prevenire a acestor situații critice, inclusiv prin vaccinarea femeilor însărcinate într-un anumit moment al sarcinii.

Dr. Florescu atrage atenția asupra cazurilor de tuse convulsivă întâlnite la adolescenți și adulți, care prezintă forme atipice ale bolii, adesea din cauza lipsei rapelurilor vaccinale.

Este esențial să se înțeleagă importanța vaccinării în protejarea populației împotriva unor afecțiuni grave și evitabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel