Crește alarmant numărul cazurilor de rujeolă în România. Dr. Adrian Marinescu: „O situație fără precedent. Pot fi complicații pulmonare, neurologice!”

Data actualizării: | Data publicării:
Crește alarmant numărul cazurilor de rujeolă în România. Dr. Adrian Marinescu: „O situație fără precedent. Pot fi complicații pulmonare, neurologice!” / FOTO: freepik.com @user34805472
EXCLUSIV
Crește alarmant numărul cazurilor de rujeolă în România. Dr. Adrian Marinescu: „O situație fără precedent. Pot fi complicații pulmonare, neurologice!” / FOTO: freepik.com @user34805472

Situația rujeolei în România atinge cote alarmante, conform ultimelor date oferite de medicii infecționiști. În perioada 01.01.2023-10.12.2023, au fost înregistrate 2010 cazuri confirmate în 29 de județe și în Municipiul București.



Dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, a declarat, pentru DCMedical.ro, că „este o situație fără precedent”.

„Am mai avut în 2016 un număr mare de cazuri. Sunt copii, indiferent de vârstă, care se internează. Pot fi și complicații pulmonare, neurologice și nu numai. Din păcate, se poate ajunge și la deces. E o situație grea și este cauzată, în mod evident, de lipsa vaccinării la nivelul populației. S-a pierdut încrederea în vaccin și efectele încep să se vadă. Încercăm să recuperăm încrederea pas cu pas”, a punctat directorul medical al Institutului Matei Balș.

Citește continuarea pe DCMedical.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel