Cum să ai grijă de picioarele copiilor care practică sport

Data publicării:
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels

Pentru a avea grijă de picioarele copiilor atunci când aceștia fac sport,  este necesar să se învețe obiceiuri de îngrijire și igienă pe care să le învețe și să le practice înainte și după activitate.



Prevenirea este întotdeauna mai bună decât vindecarea, așa că trebuie să vă asigurați că picioarele copiilor rămân sănătoase. Chiar și atunci când sunt în plină practică sportivă, pot suferi dacă nu au îngrijirea necesară.

Aflați cum să aveți grijă de picioarele copiilor atunci când fac sport

Este important să aveți grijă de picioarele copiilor, indiferent de vârsta lor. Din acest motiv, am detaliat mai jos câteva sfaturi simple pentru a vă asigura că rămâneți în cea mai bună stare de sănătate atunci când faceți sport.

1. Spală bine picioarele

Prevenirea infecțiilor fungice și bacteriene începe cu igiena adecvată a picioarelor în timpul îmbăierii. Pentru a face acest lucru, utilizați apă și săpun. Spălarea picioarelor de mai multe ori pe săptămână este esențială și ajută la reducerea semnificativă a șanselor de a dezvolta infecții fungice, cum ar fi binecunoscutul picior de atlet.

În plus, este important să își usuce bine picioarele, mai ales în zona interdigitală, deoarece umiditatea dintre degete poate provoca probleme dermatologice.

2. Fotografie... (pexels-kampus-production-8941651_54040500.jpg)

Foto: Kampus Production/ Pexels

2. Alege încălțămintea potrivită

Există încălțăminte specifică pentru activitatea fizică la copii. Aceasta trebuie să ofere confort și să aibă o amortizare adecvată în funcție de impactul pe care îl produc. Părinții ar trebui să verifice în fiecare săptămână dacă pantofii copiilor lor se potrivesc corect, deoarece picioarele lor încă cresc. În plus, picioarele lor sunt mai vulnerabile și mai moi decât cele ale adulților.

Pantofii prea strâmți vor fi restrictivi, provocând, de asemenea, bătături, vezicule, calusuri sau unghii încarnate, care sunt predispuse la infecție. La rândul său, dacă este prea slăbită, ar putea îngreuna mersul pe jos sau exercițiile fizice și chiar poate cauza probleme.

3. Tăiați unghiile în mod corespunzător

Unghiile de la picioare, nu doar cele ale copiilor, trebuie tăiate drept și să se asigure că au margini plate și nu curbe. În acest fel, va preveni dezvoltarea onicocriptozei. De asemenea, semnele unei unghii încarnate includ roșeață, durere și umflare.

Tăierea unghiilor este  recomandată să se facă după baie, deoarece unghiile sunt mai moi și mai puțin rigide. 

3. Fotografie... (pexels-rdne-stock-project-8224470_62160700.jpg)

Foto: Rdne Stock Project/ Pexels

4. Șosete confortabile

De asemenea, trebuie verificate șosetele, deoarece nu este recomandat să fie prea strânse. În plus, nu este bine să împartă încălțămintea sau șosetele între copii, deoarece o altă problemă potențială o reprezintă negii plantari. Acestea se răspândesc cu ușurință atunci când virusul invadează fluxul sanguin prin tăieturi și rupturi ale pielii. Prin urmare, acestea necesită tratament de către un profesionist.

Rețineți că șosetele ideale sunt cele din bumbac fără elastic. Acest lucru se datorează faptului că permit piciorului să respire corect, fără a provoca prea multă transpirație în zonă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel