La volan în timpul sarcinii: Toate măsurile de precauție necesare

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Viața de zi cu zi a femeilor însărcinate este plină de restricții, motiv pentru care există atât de multe îndoieli cu privire la ce poate face și ce nu. 



În cazul viitoarelor mame care conduc, regulamentul oferă o oarecare claritate. Măsurile de siguranță se dublează atunci când o femeie însărcinată se află la volan și vom explica care sunt acestea.

Conducerea nu este interzisă dacă suntem însărcinate, dar cu siguranță trebuie să fim mai atente. Specialiștii recomandă oprirea condusului după al doilea trimestru de sarcină. Cu toate acestea, luând măsurile potrivite, putem face acest lucru până la sfârșitul sarcinii.

Oricum, se înțelege că în primul trimestru există cel mai mare risc. La începutul sarcinii, principala teamă este posibila desprindere a placentei. Mai târziu, spre sfârșitul sarcinii, fătul ar putea suferi leziuni directe și există încă riscul ruperii uterului. Aceste riscuri sunt potențiale atunci când vă aflați la volan, din cauza unor posibile coliziuni sau frânări violente.

Este periculos pentru o femeie însărcinată să fie la volan?

Principalul risc pe care îl alergă o femeie însărcinată când se află într-un vehicul este o posibilă mișcare bruscă. După cum știm, indiferent dacă sunteți pasager sau șofer, riscul ar putea fi același; diferența este că ca șofer are mai multă responsabilitate.

În plus, folosirea centurilor de siguranță la femeile însărcinate este uneori interzisă și este necesară o distanță minimă de 20 cm față de airbag. Aceste măsuri limitează femeia care ar dori să conducă în timpul sarcinii, deoarece ar împiedica-o să respecte legea.

Pe de altă parte, sarcina poate produce modificări ale capacității de conducere a unei femei. De exemplu, pot exista posibile modificări ale nivelului de zahăr din sânge, este posibil să suferiți de probleme cu tensiunea arterială și ocazional vederea vă poate scădea.

În acest sens, este important ca gravida să efectueze controale frecvente la medicul ei pentru a-și asigura o stare de sănătate bună.

În general, pentru o femeie însărcinată nu este periculos să conducă un vehicul și nici măcar nu este interzis de lege. Cu toate acestea, riscurile care pot fi asumate justifică o mai mare prudență în această decizie.

Cele mai semnificative inconveniente au de-a face cu siguranța în interiorul vehiculului și o posibilă coliziune. Chiar dacă toți ne confruntăm cu același pericol la volan, sarcina se prezintă ca o afecțiune delicată în multe privințe.

Măsuri de precauție pentru femeile însărcinate aflate la volan

Primul lucru pe care trebuie să-l ia în considerare o femeie însărcinată înainte de a se urca la volan este sănătatea ei. Este recomandat să vă verificați tensiunea arterială și să vă asigurați că nu aveți greață sau somnolență înainte de a conduce.

Dacă femeia a condus regulat în timpul sarcinii, este important să înțelegem dacă s-a simțit în siguranță până în acest moment.

 Alte măsuri pot fi:

- Folosiți corect centura de siguranță. Trebuie să fie sub abdomen și deasupra inghinală, nu trebuie să apese niciodată pe burtă. Banda superioară este plasată între sâni și trebuie să fie trei puncte de ancorare ale centurii la vehicul.

- Deplasați scaunul mai departe pentru a preveni atingerea volanului de burtă.

- Este important ca tetiera să fie la înălțimea dorită, pentru a garanta protecția gâtului.

- Călătorește cu haine și pantofi confortabili, nu strâmți și care permit o mai mare libertate de mișcare.

- Încercăm să poziționăm volanul cu direcția și înălțimea mereu spre piept.

- Asigurați-vă că faceți pauze regulate când călătoria este lungă, pentru a vă odihni, a vă întinde picioarele, a merge la baie și a vă simți confortabil.

Alte sfaturi utile

- În cazul unui accident, este indicat să așteptați sosirea ajutorului și să contactați un medic chiar și atunci când nu există răni aparente.

- Păstrați întotdeauna airbag-ul activ.

- Evitați să conduceți dacă simțiți contracții.Ține-ți spatele drept.

- Adaptăm stilul de condus la situație. Evităm așadar să accelerăm prea mult sau brusc, așa cum trebuie să evităm orice manevră violentă la frânare și la viraj.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel