O moașă dezminte unul dintre cele mai eronate și răspândite mituri despre fumatul în timpul sarcinii / VIDEO

Data publicării:
O moașă dezminte unul dintre cele mai eronate și răspândite mituri despre fumatul în timpul sarcinii / FOTO: freepik.com @koldunova_anna
O moașă dezminte unul dintre cele mai eronate și răspândite mituri despre fumatul în timpul sarcinii / FOTO: freepik.com @koldunova_anna

Cu peste 800.000 de vizualizări, aproape 20.000 de aprecieri, aproape 1.500 de distribuiri și peste 1.800 de salvări, această postare a cunoscutei moașe pe TikTok, despre fumatul în timpul sarcinii, a devenit virală în mai puțin de o săptămână de la publicare.„Fotografiile cu Alejandra Rubio, însărcinată și fumând, au devenit foarte virale”.

Așa începe videoclipul în care moașa explică pericolele fumatului în timpul sarcinii, în ciuda mitului că totul depinde de cantitate și că fumatul ar fi mai puțin nociv decât anxietatea cauzată de încercarea de a renunța.

Nu e vorba de o singură țigară

„Sunt mulți oameni pe rețelele de socializare care comentează o frază foarte populară, că este mai bine să fumezi decât să te confrunți cu anxietatea provocată de renunțarea la țigări. Această afirmație nu este adevărată.”

Acest profesionist din domeniul sănătății, care pe lângă faptul că este moașă, lucrează și ca asistent medical, este foarte clar și categoric în mesajul său, continuând videoclipul cu mai multe explicații în acest sens.

„Fumatul, fie în cantități mici, fie mari, este periculos; nici măcar trei țigări pe zi nu sunt sigure. În ceea ce privește ideea că poate provoca probleme de anxietate la făt, ar trebui să evaluăm nivelele de anxietate”, adaugă ea în explicațiile sale, „pentru că anxietatea poate fi tratată în moduri diferite, în special prin terapie.”

@patricia.matrona♬ sonido original - Patricia Matrona

Profitați de ocazie pentru a renunța

Este evident, așa cum subliniază chiar ea, că „cu cât fumăm mai mult, cu atât este mai periculos”, ceea ce nu înseamnă că fumatul nu are consecințe grave atât pentru mamă, cât și pentru copil.

„Poate crește riscul de preeclampsie pentru mamă sau tromboză, iar la bebeluș crește riscul de greutate mică la naștere. Fumatul poate duce la avorturi și nașteri premature.”

Nimeni nu spune că renunțarea la fumat este ușoară, așa cum explică această cunoscută moașă pe profilul ei de TikTok: „Sunt conștientă că este foarte greu să te lași de fumat, văd asta des în consultații.”

Cu toate acestea, ea încurajează toate femeile să abandoneze acest obicei nociv pentru sănătatea lor și a viitorului copil, spunându-le că „este foarte important să renunți la fumat, iar sarcina este un moment foarte bun pentru a face asta, deoarece ai un scop - copilul tău.”

Cea mai bună idee este să „renunțăm la fumat înainte de a rămâne însărcinate, dar odată ce suntem însărcinate, este important să renunțăm la fumat.”

Și, bineînțeles, ea recunoaște în videoclipul ei: „Nu vreau să dau vina sau să învinovățesc pe nimeni”, ci doar să avertizeze și să încurajeze toate femeile însărcinate să se oprească cât mai curând posibil, de preferat pentru totdeauna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel