Semnal de alarmă pentru părinți și cadrele didactice! Dr. Daciana Toma: „Copiii NU au nevoie să facă exsudat faringian și nazal la intrarea în colectivitate!”

Data actualizării: | Data publicării:
Semnal de alarmă pentru părinți și cadrele didactice! Dr. Daciana Toma: „Copiii NU au nevoie să facă exsudat faringian și nazal la intrarea în colectivitate!” / FOTO: freepik.com @macniak
EXCLUSIV
Semnal de alarmă pentru părinți și cadrele didactice! Dr. Daciana Toma: „Copiii NU au nevoie să facă exsudat faringian și nazal la intrarea în colectivitate!” / FOTO: freepik.com @macniak

Dr. Daciana Toma, Vicepreședinte SNMF, a tras un semnal de alarmă pentru părinți și cadrele didactice, în ceea ce privește analizele copiilor.



În România, copiii care urmează să intre în colectivități, cum ar fi grădinițele sau școlile, sunt supuși unor teste medicale pentru a asigura sănătatea și siguranța lor și a celorlalți copii. Aceste teste sunt destinate să identifice orice probleme de sănătate care ar putea afecta copilul sau pe ceilalți din colectivitate.

În mod obișnuit, aceste teste includ:

- Examen medical general, verificând aspecte precum greutatea, înălțimea, dezvoltarea fizică și funcționarea organelor.

- Teste de laborator care pot include analize de sânge, urină și, în unele cazuri, teste pentru depistarea unor infecții specifice, cum ar fi hepatita.

- Evaluări ale dezvoltării care sunt făcute pentru a verifica dezvoltarea cognitivă și emoțională a copilului. Ele pot include discuții cu părinții și, dacă este cazul, observații ale comportamentului copilului.

- Verificări ale vaccinărilor.

„O temă pe care vreau să o aducem în discuție - chiar dacă au scăzut foarte mult solicitările de la instituțiile de învățământ legate de testarea copiilor, sunt încă multe instituții de învățământ care vor copiii sperili, cu totul.

A scăzut, dar încă nu se respectă reglementările în vigoare. Există reglementări clare care nu sunt respectate de către toate instituțiile. 

Copiii la intrarea în colectivitate nu au nevoie să facă exsudat faringian, exsudat nazal. Nu-i vrem sterili!”, a transmis dr. Daciana Toma.

Citește continuarea pe DCMedical.ro....

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel