Sirop de tuse pentru copii, retras de pe piață, fiind considerat toxic

Data publicării:
Sirop de tuse pentru copii, retras de pe piață, fiind considerat toxic / FOTO: freepik.com @pixel-shot.com
Sirop de tuse pentru copii, retras de pe piață, fiind considerat toxic / FOTO: freepik.com @pixel-shot.com

India's Norris Medicines a rechemat un sirop pentru tuse și un sirop pentru alergii pe care autoritatea federală de reglementare a medicamentelor a țării l-a considerat toxic, a declarat directorul său general vineri, adăugând că produsele au fost vândute doar în India.



Testele efectuate de Organizația Centrală de Control a Medicamentelor din India (CDSCO) au arătat că medicamentele erau contaminate fie cu dietilen glicol (DEG), fie cu glicol etilenic (EG), informează Reuters.

Aceleași toxine găsite în alte siropuri pentru tuse produse în India au fost legate de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și alte agenții de sănătate de decesul a peste 140 de copii în Gambia, Uzbekistan și Camerun din mijlocul anului trecut.

Reglementatorii nu au sugerat că produsele pe care Norris le retrage ar fi cauzat vreun rău.

„Toate stocurile au fost retrase și datele au fost înaintate CDSCO”, a declarat directorul general al Norris, Vimal Shah, pentru Reuters.

„Nu am exportat niciodată aceste produse. Investigăm problema de la noi cu studii de toxicologie. Am investigat și nu s-a raportat niciun rău”, a adăugat Shah.

„Am fabricat aceste siropuri timp de 10 ani fără nicio plângere”

Expectorantul Trimax al companiei, fabricat în ianuarie, conținea 0,118% EG, în timp ce medicamentul pentru alergii Sylpro Plus Syrup, fabricat în mai, conținea 0,171% EG și 0,243% DEG, potrivit testelor de laborator CDSCO, a relatat Reuters săptămâna trecută, citând un raport lunar al regulamentului pentru august.

OMS spune că limita de siguranță este de cel mult 0,10%. OMS, care a emis mai multe alerte despre medicamentele indiene încă de anul trecut, a informat Reuters că CDSCO l-a informat despre produsele Norris.

Shah nu a dezvăluit câte sticle din cele două siropuri a fabricat Norris în total și câte au fost retrase.

„Am fabricat aceste siropuri timp de 10 ani fără nicio plângere”, a spus el. „În ultimul timp, dietilen glicol și glicol etilenic au fost aduse pe lista de monitorizare de CDSCO din cauza incidentelor din străinătate”.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din statul Gujarat, unde se află Norris și are două fabrici una lângă cealaltă, a închis toată producția, invocând încălcări ale bunelor practici de fabricație după o inspecție efectuată luna trecută, a relatat Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: india oms sirop sirop alergii sirop tuse




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel