Ultimul clopoțel pentru absolvenții din București: Elevii sărbătoresc pe străzile Capitalei

Data publicării:
Ultimul clopoțel pentru absolvenții din București: Elevii sărbătoresc pe străzile Capitalei / FOTO: capturi video Observator
Ultimul clopoțel pentru absolvenții din București: Elevii sărbătoresc pe străzile Capitalei / FOTO: capturi video Observator

Cu mai puțin de două săptămâni rămase până la bacalaureat, absolvenţii claselor a XII-a sunt momentan concentrați pe ceremoniile şi petrecerile de final de an școlar. După banchet, însă, vor veni emoţiile examenului maturităţii, prima probă fiind programată pentru 17 iunie.



Elevii claselor a XII-a de la Colegiul Național I. L. Caragiale din Capitală au fost astăzi copleșiți de emoții, relatează Observator. La fel ca multe generații înaintea lor, aceștia au păstrat tradițiile instituției. Tinerii, costumați, au defilat pe străzile orașului, în timp ce părinții îi susțineau de pe margine și imortalizau aceste momente de neuitat.

După paradă, tinerii au primit recunoașterea efortului depus.

„Faptul că văd ceva ce îmi doream de atâta timp, mi se pare extraordinar. Mă bucur foarte mult!”, spune Natalie Suciu, șefa de promoție la un liceu din Capitală.

Mulți absolvenți se gândesc să plece din țară după terminarea studiilor. „Aproape jumătate intenționează să își continue studiile în străinătate. Unii iau în calcul și varianta de a se întoarce după încheierea studiilor universitare. Le înțeleg argumentele și nici nu văd ce contraargumente aș putea să le dau”, susține Andreea Bodea, directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale, conform sursei citate.

Prima probă a bacalaureatului va avea loc pe 17 iunie, iar pe 1 iulie absolvenții de liceu vor susține proba scrisă la limba și literatura română. Vor urma proba obligatorie a profilului și proba la alegere, iar rezultatele se vor afișa pe 8 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Homepage





DC Media Group Audience
pixel