Un geamăn îl salvează pe celălalt „trimițând un semnal” când se afla încă în burta mamei

Data publicării:
Fotografie de la MART PRODUCTION/Pexels
Fotografie de la MART PRODUCTION/Pexels

Nașterea unui copil este în sine un eveniment interesant, special și magnific. Cu toate acestea, atunci când ai vestea fericită că ești însărcinată cu gemeni, bucuria este de înțeles și mai mare! De fapt, vorbim de copii care, într-un fel, vor avea o legătură indisolubilă și unică între ei.



Mama protagonistă a acestei povești a fost în extaz odată ce a primit vestea sarcinii ei. Cu toate acestea, o altă știre, deloc plăcută, era pe cale să cadă asupra ei și a partenerului ei. Dar haideți să vedem împreună povestea incredibilă a gemenilor lor.

De fapt, tocmai micuții  Poppy și Winnie sunt cei care se află în centrul acestui episod senzațional. O naștere atât de particulară încât până și medicii au definit-o drept „un miracol”. 

Leah McBride și soțul ei, Austin, în vârstă de 27 de ani, numărau zilele până când în sfârșit își puteau ține în brațe bebelușii nenăscuți, dar la 21 de săptămâni de gestație, cuplul a primit o veste sfâșietoare. 

Potrivit medicilor, unul dintre cei doi gemeni era sortit să nu vadă niciodată lumina... de aceea specialiștii le sfătuiseră să continue sarcina doar a unuia dintre cei doi micuți pentru a-i oferi celeilalte șanse mai mari de a rămâne în viață. Dar femeia nu putea accepta un astfel de „compromis” și, prin urmare, apelase la alți medici într-o ultimă încercare disperată. 

Chiar și în opinia celorlalți medici, situația era destul de critică: unul dintre cei doi micuți primea toate substanțele nutritive în detrimentul celuilalt care nu se dezvolta corespunzător... dar se mai putea încerca ceva.

Chirurgii au decis să o opereze pe Leah, încercând să restabilească „dezechilibrul” dintre cei doi. Și au reușit. Din păcate, calvarul cuplului nu era încă destinat să se încheie: la doar 27 de săptămâni de sarcină, femeii i s-a rupt apa, decretând astfel sosirea iminentă a gemenilor. Dar era într-adevăr prea devreme pentru ca ei să se nască în siguranță.

Din nou medicii interveniseră și reușiseră, prin steroizi, să întârzie acea naștere delicată. La 31 de săptămâni, ritmul cardiac al lui Poppy începuse să scadă, făcând pe toată lumea să se alarmeze, iar medicii au fost nevoiți să provoace nașterea ambilor copii. Poppy, bebelușul subponderal care primea toți nutrienții, era în mod neașteptat într-o sănătate perfectă. Dar Winnie nu.

Plămânii acelui geamăn nu se formaseră pe deplin: Poppy, încetinindu-și inima, o forțase atât pe ea, cât și pe Winnie să se nască, salvându-i efectiv viața!

Dacă nu s-ar fi născut prematur, Winnie nu ar fi supraviețuit

„Parcă a trimis un semnal: bătăile inimii ei ne-au atras atenția tuturor, dar până la urmă nu a fost atât de bolnavă pe cât ne temeam. Credem că fiica ta Poppy a încercat să salveze viața lui Winnie: este un miracol”, i-au spus doctorii lui Leah.

Ambele fete sunt acum foarte bine și au o sănătate excelentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: gemeni miracol nastere





DC Media Group Audience
pixel