Care este cea mai bună vârstă pentru copii pentru a avea un animal de companie? Un medic pediatru clarifică!

Data actualizării: | Data publicării:
Un medic pediatru clarifică care este cea mai bună vârstă pentru copii pentru a avea un animal de companie / FOTO: freepik.com @elenavy
Un medic pediatru clarifică care este cea mai bună vârstă pentru copii pentru a avea un animal de companie / FOTO: freepik.com @elenavy

Animalele de companie nu reprezintă nicio amenințare pentru sistemul imunitar al bebelușilor, spune un medic pediatru.



Te gândești să aduci un nou membru cu blăniță în familia voastră, dar te întrebi care ar fi momentul potrivit, având în vedere vârsta copiilor tăi? Un specialist infirmă ideile conform cărora animalele de companie ar putea reprezenta o amenințare pentru sistemul imunitar al celor mici, prin transmiterea microorganismelor vii.

„Sistemul imunitar al bebelușilor este complet capabil să se apere împotriva acestor agresiuni”, spune dr. pediatru Jesús Garrido.

Bebelușii primesc anticorpii produși de către mama lor 

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Garrido adaugă că, la naștere, bebelușii primesc anticorpii produși de către mama lor pe parcursul vieții. „Aceasta înseamnă că au un sistem imunitar puternic, pregătit să facă față microorganismelor infecțioase care ar putea fi prezente la animalele de companie”, explică specialistul.

Însă medicul pediatru merge chiar mai departe, afirmând că izolarea prelungită a copiilor și a animalelor de companie ar putea fi contraproductivă, deoarece „ar putea slăbi sistemul lor imunitar, ceea ce ar duce la o reacție mai puternică atunci când vin în contact cu acestea.”

Garrido subliniază că evitarea interacțiunii dintre copii și animalele de companie poate aduce mai multe riscuri pentru sănătatea copiilor, inclusiv apariția alergiilor, bolilor autoimune, astmului, dermatitei atopice, afecțiuni tot mai des întâlnite în zilele noastre.

Cu cât începi mai devreme, cu atât este mai bine

SURSA FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Din acest motiv, medicul pediatru susține că cea mai bună modalitate de a preveni alergiile la câini este să crești copiii împreună cu aceștia de la o vârstă fragedă. „Integrarea unui animal de companie în familia noastră ajută sistemul imunitar al bebelușului să nu interpreteze aceste interacțiuni ca fiind negative”, argumentează medicul. În ceea ce privește integrarea copiilor și a animalelor de companie în aceeași locuință, medicul pediatru este ferm în susținerea ideii de a face acest lucru „în cel mai natural mod posibil”.

În concluzie, nu există o vârstă specifică sau moment potrivit pentru a aduce un animal de companie în familie, iar cu cât începi mai devreme, cu atât este mai bine, deoarece „prioritizarea interacțiunii timpurii cu animalele poate întări sistemul imunitar al copiilor”, subliniază medicul pediatru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel