Cât de des ar trebui să vă duceți copilul la dentist?

Data publicării:
Fotografie de la MM DENTAL/ Pexels
Fotografie de la MM DENTAL/ Pexels

A duce copilul la dentist este o responsabilitate pe care trebuie să ți-o asumi pentru sănătatea orală. Vă explicăm cât de des ar trebui să faceți acest lucru.



După prima vizită la medicul stomatolog pediatru este normal ca părinții să se întrebe când ar trebui să se întoarcă. În acest articol vă spunem cât de des ar trebui să vă duceți copilul la dentist și de ce este important să respectați această frecvență.

Rolul dentistului în îngrijirea sănătății bucale a micuțului tău este esențial. Păstrarea gurii sănătoase necesită angajament și responsabilitate. Medicul dentist pentru copii vă va îndruma și vă va ajuta în această sarcină importantă.

Cât de des ar trebui să vă duceți copilul la dentist?

Potrivit unui articol publicat în Journal of the American Dental Association, un copil ar trebui să facă prima sa vizită la dentist în termen de șase luni de la erupția primului dinte sau înainte de prima lui zi de naștere. 

După această primă vizită, medicul dentist pediatru va ghida frecvența controalelor în funcție de particularitățile fiecărui nou-născut.

 Vezi și: Extracțiile dentare sunt dureroase pentru copii? Tot ce trebuie să știi despre aceste intervenții stomatologice

La rândul său, Academia Americană de Stomatologie Pediatrică sugerează că cel mai frecvent interval de examinare este de 6 luni. Cu toate acestea, unii pacienți pot necesita teste și practici preventive la intervale mai scurte. Acest lucru va depinde de istoricul bolii și de constatările clinice și radiografice.

În cazul copiilor cu factori care îi predispun la probleme bucale, vizitele la stomatolog vor fi o dată la 3 sau 4 luni. Acest lucru permite identificarea precoce a problemelor dentare. În același timp, întărește relația copilului cu medicul stomatolog pediatru și educă adulții cu privire la igiena orală adecvată vârstei copilului lor.

Motive pentru a vă duce copilul la dentist

Copilăria este o etapă în care apar multe schimbări în gura copilului. De exemplu, alăptarea, încorporarea de noi alimente, apariția primilor dinți, înlocuirea dinților, începutul vorbirii și creșterea maxilarelor. Medicul dentist pediatru evaluează, monitorizează și însoțește aceste procese pentru a păstra bunăstarea structurilor bucale care participă la aceste schimbări.

2. Fotografie... (copil-la-dentist-fotografie-de-la-cottonbro-studio-httpswww-pexels-comro-rofotografieingrijire-dentara-ingrijirea-din-ilor-copil-pu-ti-6502163_67483300.jpg)

Foto: Cottombro Studio/ Pexels

Vizitele la medicul stomatolog, deci, nu implică neapărat prezența unei probleme de rezolvat. Așa cum îți duci copilul la controale regulate la pediatru, controalele stomatologice servesc la evaluarea dezvoltării corecte a structurilor bucale și a menținerii sănătății sale. Cu toate acestea, în unele cazuri, este posibil să fie nevoie să mergeți pentru o anumită problemă de sănătate.

Vezi și: Intervenții stomatologice la copii fără a utiliza anestezia: Iată cele mai eficiente metode de tratare a cariilor

Chiar dacă gura copilului pare în regulă, controalele stomatologice regulate sunt importante. Dacă micuțul tău merge la dentist încă de mic și ăn mod regulat, va înțelege necesitatea menținerii acestui comportament sănătos pe tot parcursul vieții. De fapt, un studiu publicat în Journal of Public Health Dentistry indică faptul că îngrijirea dentară după copilărie este asociată cu sănătatea orală la vârsta adultă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate





DC Media Group Audience
pixel