Cea mai importantă calitate pe care ar trebui să o aibă părinții copiilor care practică un sport. Andreea și Cătălin Munteanu: „Chestia ASTA este destul de greșită!” / VIDEO

Data publicării:
Cea mai importantă calitate pe care ar trebui să o aibă părinții copiilor care practică un sport. Andreea și Cătălin Munteanu: „Chestia ASTA este destul de greșită!” / FOTO: freepik.com @EyeEm
EXCLUSIV
Cea mai importantă calitate pe care ar trebui să o aibă părinții copiilor care practică un sport. Andreea și Cătălin Munteanu: „Chestia ASTA este destul de greșită!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Andreea și Cătălin Munteanu, instructorii de dans care au pus România pe podiumul mondial cel mai înalt, au vorbit la Părinți Prezenți desprea cea mai importantă calitate pe care ar trebui să o aibă părinții ca să nu pună presiune pe copil, dar nici pe antrenorii micuțului.



Cătălin Munteanu a subliniat importanța răbdării. El a accentuat cum dinamica negativă poate genera un lanț de consecințe care pot afecta nu doar performanța copiilor, dar și stima lor de sine. Cătălin Munteanu a subliniat că un mediu de învățare sănătos și productiv necesită colaborare și înțelegere reciprocă între părinți și antrenori.

„În primul rând răbdarea! Ar trebui să aibă răbdare, pentru că noi suntem doi sau suntem un singur antrenor, depinde câți copiii sunt, iar ei sunt mulți părinți. În momentul în care fiecare părinte vine și ne spune părerea lui despre antrenamentul copilului, pentru noi este dificil. Oricum este o presiune pe noi pentru simplu fapt că lucrăm cu acești copii.

Noi ne dorim foarte mult să îi ducem la cel mai înalt nivel. Noi știm că părinții își doresc foarte mult și, de regulă, părinții nu au răbdare am observat.

Dacă au început cursurile de dans astăzi, următorul an, în aceeași zi, trag linie și spun: `Mamă, n-a reușit să câștige locul I, n-a reușit!`

Înțeleg chestia asta, dar este destul de greșită și e presiune și pe antrenori, dar și pe copil, mai ales! Fără să-și dea seama îi poate transmite faptul că nu este bun, antrenorii nu sunt buni, se poate muta și atunci există un lanț de afecțiuni sau vor fi afectați mult mai mulți”, a precizat Cătălin Munteanu.

Citește și Radu Manole, copilul care a dominat scena mondială la salsa junior, câștigând toate titlurile posibile. Andreea și Cătălin Munteanu: „Ne place să credem că ne-am găsit reciproc” / VIDEO

Andreea Munteanu: „Este nevoie și de sacrificiu”

Cătălin Munteanu a subliniat necesitatea ca părinții să aibă răbdare și să aibă încredere în capacitatea antrenorilor și a copiilor lor.

„Considerăm că părinții trebuie să aibă răbdare, încredere în antrenor și în copil.

Iar, în momentul în care există competiții sau posibilitatea să participe la un eveniment care îl poate ajuta pe copil, să facă tot posibilul să îl susțină. Noi știm cât de greu este pentru că și părinții mei ca să mă întrețină în dans sportiv au făcut și credite, adică a fost extraordinar de scump.

Este foarte important să încerce să-l susțină! Tot timpul facem rost pentru copil să meargă unde îl ajută și să continue să facă același lucru. Părinții lui Radu Manole, de exemplu, au făcut același lucru. Mai avem copiii cu părinții care nu sunt milionari în euro, însă au făcut tot posibilul ca cei mici să meargă la competiție și să demonstreze”, a mai spus Cătălin Munteanu. 

Andreea Munteanu, partenera lui Cătălin, a încheiat discuția punctând pe necesitatea sacrificiului:

„Este nevoie și de sacrificiu”, a conchis Andreea Munteanu.

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel