Copiii cu părinți divorțați și-ar dori să fi eliberați de aceste două poveri!

Data publicării:
Copiii cu părinți divorțați și-ar dori să-i eliberezi de aceste două poveri! / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro
Copiii cu părinți divorțați și-ar dori să-i eliberezi de aceste două poveri! / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Iată 2 poveri de care copiii părinților divorțați și-ar dori să-i eliberezi!



Sentimentul nesfârșit al vinovăției

SURSA FOTO: freepik.com @ufabizphoto

Una dintre dificultățile cu care se confruntă copiii din familii divorțate este sentimentul persistent de vinovăție.

Copiii se luptă să exprime dragostea și aprecierea față de părinții lor vitregi în timpul sărbătorilor sau altor evenimente speciale, din lipsa sprijinului din partea adulților.

Dacă ești profesor și ai elevi proveniți din familii reconstituite, arată-le că îți pasă oferindu-le un spațiu în clasă unde să poată sărbători toți părinții din viața lor.

La fel de important, dacă ești un părinte vitreg și nu primești felicitări de Ziua Mamei sau cadouri de ziua ta, asigură-te că nu îți faci copilul să se simtă vinovat pentru asta.

Fiecare părinte poate contribui la crearea unui mediu în care copilul să se simtă liber să își exprime afecțiunea fără presiunea vinovăției.

Oferă-i copilului un suport emoțional să scape de povara vinovăției.

Presiunea de a fi pe plac

SURSA FOTO: freepik.com @zinkevych

Presiunea de a se conforma și de a satisface pe toată lumea poate fi copleșitoare pentru copiii din familii divorțate.

Cu mai mulți oameni de informat și de consultat acum în viața lor, în special la evenimente importante cum ar fi zilele de naștere, absolvirile, nunțile și alte evenimente semnificative, există o sarcină imensă de a nu lăsa pe nimeni să se simtă exclus. Această încercare de a fi atent la toată lumea poate transforma momentele de sărbătoare într-o corvoadă, mai ales când copilul se teme că cineva ar putea fi supărat din cauza neinformării sau neconsultării lor.

În aceste situații, copiii se pot simți copleșiți și se tem să nu supere pe cineva, chiar și atunci când este vorba de cei patru părinți.

A fi nevoit să împaci interesele și așteptările divergente ale mai multor figuri părintești poate fi extrem de dificil.

Cum pot ajuta adulții?

SURSA FOTO: freepik.com @freeograph

Este esențial să fim părinți care nu adaugă și mai multe preocupări pe umerii copiilor noștri. Trebuie să le oferim copiilor noștri sprijinul de care au nevoie, fără să impunem limite nerezonabile.

Suntem acolo pentru ei, indiferent dacă aleg să participe sau nu la anumite evenimente. În timp ce construim o familie reconstituită, obiectivul nostru trebuie să fie crearea unor legături puternice și durabile, dezvoltarea unui sentiment de identitate ca familie.

Aceasta poate fi o provocare, iar copiii implicați în astfel de familii merită să fie înțeleși și susținuți în ceea ce fac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel