Copiii spun ce lucruri NU le plac la părinți și ce ar schimba dacă ar putea! Sara și Eric: „Mă enervez de nu mai pot!”

Data publicării:
Copiii spun ce lucruri NU le plac la părinți și ce ar schimba dacă ar putea! Sara și Eric: „Mă enervez de nu mai pot!” / FOTO: PărințișiPitici.ro
EXCLUSIV
Copiii spun ce lucruri NU le plac la părinți și ce ar schimba dacă ar putea! Sara și Eric: „Mă enervez de nu mai pot!” / FOTO: PărințișiPitici.ro

În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, realizată de redactorul-șef Părinți și Pitici, Loredana Iriciuc, invitații Sara și Eric au fost vocea copiilor de 1 iunie, dezvăluind cu sinceritate ce lucruri NU le plac la părinții lor și ce ar trebui să se schimbe.



Sara, o fetiță de 7 ani, a deschis discuția cu o problemă comună multor copii: ordinea în cameră. 

„Nu-mi place că ne pun să facem ordine în cameră și câteodată mă pune să am grijă de surioara mea mai mică. Îmi place să am grijă de ea, dar uneori nu am chef”, susține Sara.

Eric, un băiețel de 7 ani, a continuat discuția cu un subiect la fel de relevant: ora de culcare. 

„Nu-mi place că mă pun atât de repede se mă culc, încât mă enervez de nu mai pot! Somnul nu e important pentru mine”, a spus Eric.

De asemenea, Eric a menționat o altă nemulțumire mai puțin obișnuită: „Nu-mi place că tata stă prea mult la toaletă, o dată a stat 2 ore pe wc”, a adăugat Eric. Această observație neobișnuită a stârnit râsete, dar a evidențiat și cât de atenți pot fi copiii la detalii aparent nesemnificative pentru adulți.

Citește și Sara și Eric, vocea copiilor la Părinți Prezenți, de 1 iunie. Frumusețea este de ajuns în viață? „NU! Mai trebuie să ai și ASTA!”

„Să stea cu noi non-stop, non-stop, non-stop, fără oprire!”

Micuții invitați Sara și Eric au avut ocazia să exprime sincer ce și-ar dori să schimbe părinții lor pentru a deveni mai buni. Părerile lor, pline de umor și inocență, oferă o perspectivă prețioasă asupra așteptărilor copiilor de la părinți.

„Să nu ne mai pună să facem ordine în cameră, să se joace toată ziua, non-stop cu noi, să nu ne mai pună să ne culcăm așa devreme, să stăm până la 3 dimineața și să stea cu noi non-stop, non-stop, non-stop, fără oprire!”, spune Sara.

Dorința Sarei de a se juca neîntrerupt și de a petrece cât mai mult timp cu părinții ei reflectă o dorință comună la mulți copii!

„Să nu ne mai pună la culcare, de exemplu poimâine să ne pună abia la culcare, să mă lase mai mult la tabletă, să nu ne mai pună să facem teme, să le facă ei”, susține Eric, exprimându-și dorința de a avea mai multă libertate și timp pentru activitățile preferate. Deși cerințele lui par exagerate, ele arată clar că Eric își dorește mai multă autonomie și mai puține constrângeri din partea adulților.

Lecția de la oameni mici pentru oameni mari a fost clară: pentru a fi părinți mai buni, adulții trebuie să fie dispuși să asculte, să înțeleagă și să se adapteze, echilibrând nevoile de disciplină cu cele de afecțiune și libertate. În fond, copiii sunt cei mai sinceri critici ai noștri, iar vocea lor merită ascultată și respectată.

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel