Sara și Eric, vocea copiilor la Părinți Prezenți, de 1 iunie. Frumusețea este de ajuns în viață? „NU! Mai trebuie să ai și ASTA!”

Data publicării:
Sara și Eric, vocea copiilor la Părinți Prezenți, de 1 iunie. Frumusețea este de ajuns în viață? „NU! Mai trebuie să ai și ASTA!” / FOTO: Părinți și Pitici
EXCLUSIV
Sara și Eric, vocea copiilor la Părinți Prezenți, de 1 iunie. Frumusețea este de ajuns în viață? „NU! Mai trebuie să ai și ASTA!” / FOTO: Părinți și Pitici

În cadrul emisiunii Părinți Prezenți, realizată de redactorul-șef Părinți și Pitici, Loredana Iriciuc, am primit lecții prețioase de la oameni mici pentru oameni mari!



Într-o lume în care adesea accentul se pune pe aparențe, înțelepciunea unor copii de doar 7 ani ne poate surprinde și inspira în mod profund. Sara și Eric ne-au împărtășit o lecție valoroasă în cadrul Părinți Prezenți, o emisiune marca PărințișiPitici.ro

Întrebați dacă frumusețea este suficientă în viață, cu ochii strălucitori și cu zâmbete pe buze ei au răspuns că „NU!”

SARA

„Nu, nu este! Trebuie să fim mereu politicoși, trebuie să vorbim frumos, să fim respectuoși, să ne comportăm frumos cu oamenii din jur și să ascultăm de părinți!”, ne-a dezvăluit Sara.

Aceste cuvinte simple ne reamintesc că frumusețea interioară este cea care contează cu adevărat. Fără îndoială, aspectul fizic poate atrage priviri, însă ceea ce rămâne cu adevărat întipărit în inimile noastre sunt gesturile de bunătate, cuvintele blânde și respectul față de ceilalți. Politețea și respectul sunt ca niște flori care înfrumusețează grădina relațiilor noastre interpersonale. Prin vorbele sale, Sara ne amintește că aceste valori sunt fundamentale pentru a construi conexiuni autentice și durabile cu cei din jurul nostru. 

Lecția oferită de micuța Sara ne îndeamnă să ne cultivăm frumusețea interioară prin gesturi de bunătate, politețe și respect. 

Citește și Lecții importante de la oameni mici pentru oameni mari! Sara și Eric, vocea copiilor la Părinți Prezenți, de 1 iunie / VIDEO

„Mai trebuie să avem inteligență și să iubim!”

Cu sinceritate, Eric a declarat: „Nu e de ajuns frumusețea! Mai trebuie să avem și inteligență, să fim forțoși, să fim politicoși, să nu fim morocănoși, să nu jignim, să nu batem și să iubim!”.

ERIC

Această afirmație ne reamintește că adevăratele valori care contează în viață sunt mult mai complexe și importante decât superficialitatea frumuseții fizice. Eric ne invită să reflectăm asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat să fim oameni buni și să trăim în armonie cu cei din jur.

Prin cuvintele sale, Eric ne amintește, de asemenea, importanța iubirii. Dragostea este forța care ne unește, care ne face să ne pese de ceilalți și să ne dorim binele lor. Ea este, în esență, ceea ce dă sens și valoare vieții noastre.

Lecția pe care ne-o oferă micul Eric ne reamintește de valorile fundamentale care definesc umanitatea: inteligența, puterea, politețea, respectul și, mai presus de toate, iubirea. 

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Invitati si Interviuri





DC Media Group Audience
pixel