De ce se îndepărtează unii copii de matematică? Profesorul Gologan dezvăluie motivele

Data publicării:
De ce se îndepărtează unii copii de matematică? Profesorul Gologan dezvăluie motivele / FOTO: freepik.com @creativeart
EXCLUSIV
De ce se îndepărtează unii copii de matematică? Profesorul Gologan dezvăluie motivele / FOTO: freepik.com @creativeart

În ultima ediție a emisiunii DC Edu de la DC News TV, profesorii Sorin Ivan și Radu Gologan au adus în discuție o metaforă captivantă, comparând matematica cu muzica. Potrivit lor, talentul profesorului este important în a stârni interesul elevilor pentru aceste discipline.



„Dificultatea matematicii stă și în abordările didactice, în capacitatea profesorului de a o face inteligibilă și de a putea să-l atragă pe copil către matematică. Dacă facem o paralelă cu muzica, se spune că nu există copii afoni. Există însă metode mai adecvate sau mai puțin aplicate pentru ca fiecare să-și descopere acest talent”, a spus prof. Sorin Ivan la DC News TV.

„Cred, la fel ca dumneavoastă, că și la matematică lucrurile țin și de abordarea didactică, de strategii. Desigur, există și niște înclinații genetice, dar aici ar trebui făcut mai mult. Cum este matematica în școala românească?”, a întrebat moderatorul emisiunii.

„Ați făcut legătura cu muzica, ceea ce mie îmi sună foarte bine. Sunt teorii care spun că chiar dacă ai o ureche muzicală departe de a fi perfectă, se poate să-ți placă muzica. Sigur, cei care o fac și o înțeleg altfel sunt cei care au o ureche perfectă, așa e și matematica. Există oameni care au o anumită intuiție, un anumit mod de a o judeca – probabil că genetic – care îi face să fie apropiați de matematică fără să fie predată în condiții plăcute, prin joacă, cu distracție.

Sunt alții, cărora dacă le-o prezinți așa cum ar trebui să o simtă un copil care nu are «urechea matematică», îi poți face să se apropie de ea. Măcar să înțeleagă cât de utilă este în viață și ce înseamnă o judecată corectă”, a răspuns prof. Radu Gologan.

Citește continuarea pe DCNewsTV...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Dezvoltare intelectuala




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel