„I-aș recunoaște pe copiii care la 5 ani încep să se joace cu numere că au mari șanse să ajungă olimpici”, susține profesorul Gologan: „România este o forță!”

Data actualizării: | Data publicării:
„I-aș recunoaște pe copiii care la 5 ani încep să se joace cu numere că au mari șanse să ajungă olimpici”, susține profesorul Gologan: „România este o forță!” / FOTO: freepik.com @user21314081
EXCLUSIV
„I-aș recunoaște pe copiii care la 5 ani încep să se joace cu numere că au mari șanse să ajungă olimpici”, susține profesorul Gologan: „România este o forță!” / FOTO: freepik.com @user21314081

Prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, a fost invitat la DC Edu, de pe DCNews și DCNewsTV, unde a vorbit despre olimpicii români. 



Profesorul Radu Gologan a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews și DCNewsTV, despre Olimpiada Internațională de Matematică, cea care a creat matematicieni de valoare. Potrivit acestuia, România are un potențial important. 

„Primul lucru pe care îl spun întotdeauna este că această competiție, cel puțin pentru România, dar și pentru multe alte țări, a creat matematicieni de certă valoare pentru că marea majoritate a acestor copii au făcut matematică, au făcut doctorate în matematică, s-au dus în universități străine, unii sunt acolo. Gândiți-vă că sunt peste 300 de matematicieni români în centre de cercetare și universități străine, în poziții excepționale.

Dacă noi vorbim de perioada interbelică și cea de după război, generația lui Miron Nicolescu, lui Moisil, sunt dascălii care au început să creeze matematica asta, dar ceea ce se creează în matematica de cercetare acum este 10-20 de ori mai valoros decât a fost acolo pentru că sunt foarte mulți. Foarte mulți provin din această pepinieră care a fost Olimpiada Internațională care, inițial, pentru copil, înseamnă o competiție care se lipește foarte bine cu talentul lui pentru matematică și dorința de a face.

I-aș recunoaște pe copiii care la 5 ani încep să se joace cu numere, să inventeze tot felul de chestii. Au mari șanse să ajungă matematicieni și olimpici la matematică.

Avem un potențial important!", a spus prof. univ. dr. Radu Gologan.

Citește continuarea pe DCNews.ro...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Dezvoltare intelectuala




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel