La ce vârstă îți poți duce copilul la un concert sau festival? Există câteva reguli esențiale

Data publicării:
La ce vârstă îți poți duce copilul la un concert sau festival? Există câteva reguli esențiale / FOTO: freepik.com @freepik
La ce vârstă îți poți duce copilul la un concert sau festival? Există câteva reguli esențiale / FOTO: freepik.com @freepik

Bucuria de a-ți împărtăși pasiunea pentru muzică cu copiii tăi este absolut naturală. Totuși, când vine vorba de evenimente zgomotoase precum concertele și festivalurile, trebuie să te gândești la siguranța și confortul celor mici. 



La ce vârstă este potrivit să-ți duci copilul la un astfel de eveniment?

Există câteva reguli esențiale care asigură o experiență plăcută și sigură pentru toată lumea.

Leziuni permanente ale auzului

Nivelurile ridicate de zgomot la concerte pot ajunge până la 120 de decibeli, mult peste pragul de risc auditiv de 85 de decibeli pentru adulți și copii.

Această expunere la sunet poate cauza leziuni permanente ale auzului, cum ar fi surditatea, tinitusul sau hipersensibilitatea la zgomot.

Conform Ministerului Sănătății, citat de psychologies.com, este important să „ai grijă de copilul tău dacă vrei să participi la un concert sau festival”, iar acest lucru se aplică tuturor „bebelușilor și copiilor mici” fără limită de vârstă.

Interdicție pentru copiii sub 3 ani

Pentru a proteja copiii la aceste evenimente, este esențial să iei măsuri specifice de precauție. Este recomandat să le pui căști de anulare a zgomotului adecvate vârstei și să alegi locuri mai departe de difuzoare sau pe etaje superioare pentru a reduce expunerea directă la zgomot.

De asemenea, organizatorii unor festivaluri și locuri de concerte impun restricții de vârstă. 

Așteptați până la 6 sau 7 ani

Pe lângă zgomotul intens, alți factori precum mulțimile dense, luminile puternice și volumul general al evenimentului pot fi copleșitoare și înspăimântătoare pentru copii.

„Pot exista mișcări ale mulțimii care îl șochează, chiar dacă se află pe umerii unuia dintre părinți”, subliniază psihologul Angélique Kosinski Cimelière.

Este mai bine să aștepți până când copilul are cel puțin 6 sau 7 ani înainte de a-l duce la concerte mari, astfel încât să poată aprecia pe deplin experiența fără a fi deranjat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel