Metoda Glifing: O strategie inovatoare pentru dezvoltarea abilităților de citire

Data publicării:
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Dacă ești nou în metoda Glifing și copilul tău se luptă să câștige fluență în citire, acest articol este pentru tine. 



Învățarea cititului este ceva fundamental pentru dezvoltarea fiecărei persoane. Există diferite metodologii pentru a face acest lucru, unele mai eficiente decât altele. Metoda Glifing este o strategie inovatoare pentru dezvoltarea abilităților de citire.

Tocmai din acest motiv vă vom povesti în acest articol. Vă vom spune despre beneficiile sale, astfel încât să îl puteți pune în practică alături de copiii dumneavoastră. 

În ce constă metoda Glifing?

Metoda Glifing este un instrument de sprijin pentru învățarea cititului, extrem de util atunci când copiii prezintă dificultăți în învățarea cu tehnici tradiționale.

Se bazează pe utilizarea mediilor digitale, cum ar fi un computer sau o tabletă, pentru a desfășura activități care motivează învățarea. Folosește jocul ca strategie de predare, astfel încât copiii să se distreze în timp ce învață.

2. Fotografie... (pexels-rfstudio-3825569_96410600.jpg)

Foto: RF Studio/ Pexels

În aceste activități, copiii trebuie să folosească instrumente lingvistice pentru a depăși dificultățile care apar. Și astfel, într-un context ludic, dezvoltarea lecturii este încurajată.

Dacă un copil prezintă dificultăți în a dobândi o anumită învățare care nu este dobândită la timp, situația se poate agrava în viitor.

Metoda Glifing își propune să îmbunătățească capacitatea de citire a copiilor, astfel încât aceștia să își poată continua procesul de alfabetizare.

Principalele caracteristici ale metodei Glifing

După cum am indicat mai sus, această metodă se concentrează pe utilizarea exercițiilor digitale plasate prin jocuri video. Pentru a le accesa, puteți accesa pagina lor oficială și le puteți descărca pentru a le folosi acasă sau la școală.

Dacă este necesar, un consultant specializat vă poate informa despre modul în care funcționează metoda și vă poate sugera tipul de activitate care se potrivește cel mai bine nevoilor copilului dumneavoastră.

Mai mult, platforma vă permite să creați un program personalizat, care ține cont de nivelul de bază al copilului, pentru a-l însoți în evoluția sa pe măsură ce își atinge obiectivele.

3. Fotografie... (pexels-andrea-piacquadio-3755514_89993200.jpg)

Foto: Andreea Piacquadio/ Pexels

O strategie personalizată

Această metodă este o strategie total personalizată pentru copil, cu nivelul potrivit de complexitate pentru a nu-l frustra sau demotiva în procesul de învățare a cititului.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale sale este accesibilitatea, deoarece poate fi folosit de oriunde cu o conexiune la internet.

Pentru ca acesta să funcționeze, trebuie să efectuați 4 ședințe săptămânale, câte 15 minute fiecare. Durata programului variază în funcție de obiectivele dorite pentru îmbunătățirea fluenței de citire a copilului dumneavoastră.

Deoarece acestea sunt sesiuni scurte și activități personalizate, copiii devin rapid entuziasmați de propunere. În plus, programul are o scală de progres, care le permite să-și vadă progresul. Aceasta este o motivație foarte importantă pentru a menține consistența și dorința de a învăța.

De ce este important să lucrăm la dificultățile de învățare

Consecințele neabordării la timp a dificultăților de învățare sunt numeroase și pot afecta sfera cognitivă, psihologică și socială a copilului.

Când copiii care nu au instrumentele adecvate pentru a depăși obstacolele, devin frustrați, stresați și nu se bucură de procesul de învățare. Drept urmare, ei experimentează și tristețe, simțindu-se incapabili să țină pasul cu ritmul academic al colegilor lor. Și acest lucru poate declanșa un comportament perturbator în sala de clasă.

Pentru a ajuta copilul să depășească dificultățile de învățare este esențial să se lucreze mai întâi asupra aspectelor sale emoționale. 

În conformitate cu aceasta, oferirea unei metode de învățare potrivită realității sale este o modalitate bună de a atinge ambele obiective: îmbunătățirea stimei de sine și optimizarea învățării.

Atât prin această metodă, cât și cu oricare alta, rolul părinților este fundamental, întrucât ei sunt cei care trebuie să rămână alături de copiii lor, să le fie ghiduri și repere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Dezvoltare intelectuala





DC Media Group Audience
pixel