Motivele pentru care copiii care sunt încă bolnavi nu ar trebui să se întoarcă la școală

Data publicării:
Este perioada răcelilor și a bolilor infecțioase. Copiii, în special cei care frecventează școala sau grădinița, sunt cei mai susceptibili înbolnăvirilor. Și aici vorbim de repaos și de scutiri medicale pentru a face o pauză de la școală. Dar, în același
Este perioada răcelilor și a bolilor infecțioase. Copiii, în special cei care frecventează școala sau grădinița, sunt cei mai susceptibili înbolnăvirilor. Și aici vorbim de repaos și de scutiri medicale pentru a face o pauză de la școală. Dar, în același timp, nu putem ignora problemele organizatorice ale părinților, care uneori aleg să îi trimtă pe copii la școală chiar dacă aceștia au încă febră sau tuse. Acest lucru este total grești și ar trebui să îl evităm cu adevărat și să-i lăsăm să se

Există cel puțin două motive bune pentru a-i ține acasă pe copii bolnavi până la recuperarea completă: pentru a evita recidivele și pentru a evita infectarea altora. Haideți să descoperim mai multe în articolul de mai jos.



Este perioada răcelilor și a bolilor infecțioase. Copiii, în special cei care frecventează școala sau grădinița, sunt cei mai susceptibili îmbolnăvirilor. Și aici vorbim de repaus și de scutiri medicale pentru a face o pauză de la școală.

Dar, în același timp, nu putem ignora problemele organizatorice ale părinților, care uneori aleg să îi trimită pe copii la școală chiar dacă aceștia au încă febră sau tuse.  

Acest lucru este total greșit și ar trebui să îl evităm cu adevărat și să-i lăsăm să se întoarcă la școală numai când sunt complet vindecați, din cel puțin două motive întemeiate.

Pentru a evita infectarea altora

Aerul pe care copiii îl respiră în mediile închise ale creșelor și școlilor primare este un adevărat aerosol de microbi. Iar dacă printre acești microbi se numără și unii capabili să provoace boli, purtate de vreun copil încă contagios, transmiterea lor devine foarte ușoară.

Printre altele, ne amintim că multe boli infecțioase, de la răceli la gripă, de la rujeolă la oreion, se transmit foarte ușor prin aer, prin particulele salivare emise din nas sau gură în timpul strănutului și tusei, dar în unele cazuri chiar vorbind pur și simplu sau prin respirație.

Lasă-i afară! Pentru că copiii ar trebui să iasă afară în fiecare zi la creșă și grădiniță, chiar și iarna

Pentru a evita riscul de recidivă

Se întâmplă din ce în ce mai des ca copiii să se întoarcă la grădiniță sau la școală atunci când au încă febră sau un pic de tuse.

Și dacă este adevărat că uneori poate fi dificil să te organizezi altfel, este și adevărat că un copil care se redresează, dar nu s-a vindecat complet este un copil cu un sistem imunitar care nu și-a revenit încă pe deplin și care riscă să nu reacționeze bine în prezența unei noi infecții. Și asta înseamnă că se poate îmbolnăvi din nou mai ușor.

Așadar, lăsați copiii care încă sunt bolnavi să stea acasă și să se recupereze în totalitate.

Deci, când este momentul potrivit să te întorci la grădiniță sau la școală?

Pentru bolile căilor respiratorii (otită, faringită, rinită) și pentru tuse și răceală nu există perioade fixe: fiecare caz trebuie analizat individual, pe baza diagnosticului și a stărilor generale ale copilului”. Dacă copilul prezintă încă febră, tuse sau strănut, este indicat să rămâi acasă până când toate simptomele au trecut.

În caz de febră, însă, idealul este să așteptați 24 de ore după febră, ceea ce indică recuperarea completă a copilului. Și din nou: pentru a evita infectarea altora, pentru tulburările gastrointestinale trebuie să așteptați încetarea vărsăturilor, diareei și durerilor de stomac, în timp ce pentru boli precum rujeola, rubeola sau varicela trebuie să așteptați cel puțin cinci zile de la debutul tulburărilor. 

După această perioadă copilul nu mai este contagios, dar evident că trebuie să evaluăm mereu ce simte.

În general, însă, sfatul este – dacă se poate – să nu te grăbești și să-i acorzi micuțului timpul necesar refacerii. După boli precum gripa reală, care afectează de fapt întregul corp, este greu să revii în formă perfectă în mai puțin de două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: boala copii gripa infectii raceli scoala




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel