„Nu, copilul tău nu e special!” Un profesor spune că problema elevului de astăzi este părintele / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
„Nu, copilul tău nu e special!” Un profesor spune că problema elevului de astăzi este părintele / FOTO: colaj freepik.com @kocamir, captură video TikTok @lisaconselatore
„Nu, copilul tău nu e special!” Un profesor spune că problema elevului de astăzi este părintele / FOTO: colaj freepik.com @kocamir, captură video TikTok @lisaconselatore

O profesoară a postat un clip video care a devenit viral și a stârnit interes.



Cu o experiență de 24 de ani în predare, dintre care 21 în Statele Unite și 3 în alte țări, această profesoară a ales să se exprime pe TikTok.

Ea observă că din ce în ce mai des, copiii nu mai ascultă sau nu mai respectă adulții, și consideră că această problemă se datorează în mare măsură părinților.

„Am auzit că comportamentul copiilor în zilele noastre este influențat de Covid. Pentru mine, aceasta este o explicație inacceptabilă, deoarece problema nu stă în acest aspect”, își începe profesoara clipul său.

Ea continuă explicând că problema este mai degrabă una culturală.

Părinții îi cresc pe copii să creadă că sunt centrul universului, că sunt atât de speciali încât indiferent de ce fac sau spun, vor fi întotdeauna înțeleși și susținuți.

„Copiii tăi sunt speciali pentru tine, dar nu pentru restul lumii”

Ea subliniază că părinții de astăzi au căzut în capcana „copilului rege”, afirmând că „știu că ai tăi copii sunt speciali pentru tine, așa cum ai mei sunt speciali pentru mine. Dar nu sunt pentru restul planetei. Și nimeni nu este pentru că trăim într-o societate și toți trebuie să ne înțelegem și să ne respectăm reciproc, dar o parte a respectului reciproc este a cunoaște, de exemplu, când este necesar să intervenim sau nu”.

În clipul ei, ea acuză părinții, dar oferă și soluții simple pentru a îmbunătăți situația: „Învățați-i să asculte, să vorbească pe rând, să vorbească atunci când este cazul”.

SURSA FOTO: freepik.com @oksix

Alți profesori validează opinia cadrului didactic

Pe TikTok, alți profesori au confirmat și au susținut opinia cadrului didactic. În secțiunea de comentarii a videoclipului, mai mulți profesori și-au expus propria lor experiență.

Unul dintre utilizatori a scris: „de fiecare dată când propun o activitate, aud `nu vreau să fac asta`. Dar oare de când am făcut din alegerea să faci o activitate la școală o opțiune pentru copii?”.

Un alt profesor, care are doar doi ani de experiență, a vorbit și el despre frustrarea sa: „ca profesor de doi ani, m-am săturat de faptul că oamenii îmi contestă autoritatea! M-am săturat de lipsa de respect. Ei cred că au întotdeauna dreptate”

@lisaconselatore #tiredteacher #enough #raisingkids #timetolisten #supportteachers #culturetalk #culturecheck #teachersoftiktok #teachersontiktok #teaching2023belike ♬ original sound - Lisa Conselatore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel